Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2019 11:57
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Německý klub vyhodil svého kapitána za otevřenou podporu neonacismu

SPORT
Uložit Uložené

Fotbalový klub odmítl tolerovat neonacistické sympatie svého kapitána.

Německý fotbalový klub Chemnitzer FC vyhodil vlastního kapitána, který veřejně sympatizoval s neonacisty. Klub hrající v německé třetí nejvyšší soutěži se rozhodl propustit útočníka Daniela Frahna po několika incidentech. Ty vyvrcholily během uplynulého víkendu, kdy musel Frahn vynechat zápas proti Hallescher FC kvůli zranění, upozornil The Guardian.

Namísto týmové lavičky však šel souboj sledovat na tribunu do sektoru hostů, kde si sedl hned vedle lídrů hooligans podporujících jeho klub. Řada z těchto mužů se otevřeně hlásí k neonacismu, což pro Frahna znamenalo poslední hřebík do rakve.


Již v březnu byl pokutován, když mezi fanoušky ze skupiny hooligans držel tričko s nápisem „Support your local hools“ na památku zesnulého pravicového extremisty Thomase Hallera. Haller spoluzaložil iniciativu HooNaRa (Hooligans, Nazis, Racists) a otevřeně se k těmto ideologiím hlásil.

Kapitán Frahn se tehdy tvářil, že nevěděl, co za tričko drží, ale Chemnitzer FC po vyhazovu označil jeho tehdejší omluvu za frašku. Klub v prohlášení zdůraznil, že úkolem kapitána fotbalového týmu není jen střílení branek a užívání si povzbuzování od fanoušků, ale zejména profesionální přístup.

Domů
Sdílet
Diskuse