Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. září 2019 12:26
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Oběti usekl varlata a svěrákem vytlačil oko z důlku. Gangster z Chicaga neměl zábrany

Oběti usekl varlata a svěrákem vytlačil oko z důlku. Gangster z Chicaga neměl zábrany
Zdroj: wikimedia / James Kerr
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Při brutálních praktikách tohoto mafiána porušili zákon mlčení i ti nejtvrdší zločinci a prozradili vše, co věděli.

Tony Spilotro byl za svoji zločineckou kariéru podezříván ze zhruba dvaceti vražd. Se svými oběťmi si velmi rád pohrával extrémně brutálními způsoby, mezi které patřilo i řezání intimních partií sekáčkem na led.

Ať už se jej FBI snažila jakkoliv dopadnout, pod nohy jí pokaždé házela klacky mafie z Chicaga či dokonce zkorumpovaný soudce a zaprodání policisté z Las Vegas. Jakým mečem ale Tony bojoval, takovým i skonal. Nakonec se o jeho odstranění postarali gangsteři z vlastních řad.

Tony Spilotro na soudním jednání

Obeti preťal semenníky a zverákom jej vytlačil oko z očnej jamky. Gangster zo Chicaga, ktorý nemal zábrany
Obeti preťal semenníky a zverákom jej vytlačil oko z očnej jamky. Gangster zo Chicaga, ktorý nemal zábrany Zdroj: Bettmann / Contributor

Na škole šikanoval slabší a nerespektoval zákony

Spilotro měl podle AllThatsInteresting již krátce po dvacítce v rejstříku 13 policejních zatčení, a proto byl pro ruku zákona známým jménem. I když se svou výškou 165 centimetrů nepatřil mezi největší muže, nízký vzrůst si kompenzoval extrémní brutalitou.

Právě jeho životem se měl režisér Martin Scorsese inspirovat při natáčení Casina, kde roli malého, ale mimořádně zuřivého gangstera (Nickyho Santora) ztvárnil charismatický Joe Pesci. Pokud tento legendární snímek znáš, jistě si už domyslíš, že Tony Spilotro byl skutečným šílencem.

Joe Pesci (Nicky Santoro)

Obeti preťal semenníky a zverákom jej vytlačil oko z očnej jamky. Gangster zo Chicaga, ktorý nemal zábrany
Obeti preťal semenníky a zverákom jej vytlačil oko z očnej jamky. Gangster zo Chicaga, ktorý nemal zábrany Zdroj: Universal Pictures

V roce 1938 se narodil v Chicagu do rodiny italských přistěhovalců a vyrůstal se svými pěti bratry. Jednomu z nich se podařilo vystudovat vysokou školu a živit se poctivou prací lékaře. Tony byl však již na střední škole neukázněným studentem a vyžíval se v šikaně slabších.

Kvůli svému vzrůstu dostal přezdívku Mravenec (The Ant), ale do očí ho tímto výsměšným pojmenováním dokázal oslovit jen málokdo. V roce 1960 se oženil s číšnicí Nancy Stuart a o 6 let později si adoptovali chlapce jménem Vincent. Jak je uvedeno v dokumentu Mafia's Greatest Hits, navzdory svému brutálnímu chování v zločineckém gangu byl prý Tony dobrým otcem i manželem.

Při mučení svěrákem vytlačil muži oko z důlku

Po několika krádežích se v mladém věku dostal pod ochrannou ruku Sama DeStefana, kterému říkali Mad Dog. S DeStefanem si Spilotro rozuměl i kvůli tomu, že oba byli odtrženi z řetězu. Podle očitých svědků DeStefano velmi rád zneuctíval lidi, a to například tím, že se jim vymočil uprostřed baru.

Doporučeno
V hotelu znásilňoval ženy a smál se člověku, který ho chtěl zastřelit. Mafián Tuti Daniš byl postrachem Bratislavy V hotelu znásilňoval ženy a smál se člověku, který ho chtěl zastřelit. Mafián Tuti Daniš byl postrachem Bratislavy 8. června 2019 12:07

Příležitost k tomu, aby si udělal jméno, Tony dostal v roce 1962 při vraždě Billyho McCarthyho a Jimmyho Miraglia (přezdívka M&M Boys). Tato dvojice v opilosti zabila několik podnikatelů na území chicagské mafie, což nemohli gangsteři nechat jen tak.

Spilotro a DeStefano si vyhlédli McCarthyho a ubili ho téměř k smrti. McCarthy však stále odmítal prozradit jméno svého komplice. Proto mu sekáčkem na led odsekli varlata. Tony dal následně hlavu své oběti do svěráku a po tlaku z obou stran McCarthymu vylezlo z důlku.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 68734 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse