Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. září 2019 12:40
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Na pochodu za práva heterosexuálů bylo pětinásobně více odpůrců myšlenky, Straight Pride odsoudil i starosta Bostonu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Transparenty jako Great To Be Straight mluví za vše.

Solidarita by měla být základem zdravé společnosti. Ne všichni se však s takovými myšlenkami ztotožňují. V Bostonu to zašlo až tak daleko, že vznikl Straight Pride, informuje CNN.

Už dokonce proběhl, v sobotu 31. srpna, a zúčastnilo se ho přibližně 200 lidí. Lidé si přinesli různé transparenty, kterými chtěli jasně říci, co si myslí. Například Great To Be Straight, Podporujeme naše jednotky či Postavte zeď a padne zločin. Policisté zatkli 34 lidí, 4 důstojníci utrpěli zranění.

Neobvyklého protestu se zúčastnili i odpůrci myšlenky, těch přišlo okolo 1000. Důvodem antiprotestu bylo, aby dali jasně najevo, že takové akce nejsou v pořádku. „Skandovali jsme proti nenávisti a vyhráli jsme,“ řekla zakladatelka skupiny Násilí v Bostonu Monica Cannon-Grant, organizátorka antiprotestu.

Proti neobvyklému pochodu se postavil i starosta Bostonu Marty Walsh. „Jak jsem již řekl, Straight Pride nezastíní obrovskou roli, kterou Boston hraje v národním boji za rovnost. Budeme nadále vůdcem v boji za občanská práva,“ napsal na Twitteru. Před a během pochodu Straight Pride lidi nabádal, aby se zúčastnili jiných akcí. Takových, které podpoří sounáležitost.

No a jak to už bývá zvykem, z nesmyslných věcí si lidé na internetu dělají srandu. Platí to i pro Straight Pride. Nejčastěji se lidé smějí tomu, že hrdí organizátoři si vytvořili vlajku, která by klidně zapadla i na duhovém pochodu.




 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa I am Worrell GFYSB Machiavelli (@worrell),

Domů
Sdílet
Diskuse