Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2019 19:19
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Vězni chtěl dozorce Martin propašovat kokain za 181 tisíc korun. Soud mu už vyměřil trest

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

27letý dozorce bude muset zaplatit pořádně mastnou pokutu.

27letý Slovák si chtěl vedle práce dozorce ve vězení přivydělat tím, že trestanci propašuje odepřený materiál včetně kokainu. Za tuto službu měl od muže obdržet 7 000 € (přibližně 181 tisíc korun). Přímo při přebírání úplatku ale dozorce Martina chytila policie. Podle informací TV Markíza měl 27letého Martina prozradit policii přímo vězeň, se kterým uzavřel zmíněnou dohodu. Informátorem policie byla také sestra odsouzeného vězně.

Ze zákona mohl být dozorce odsouzen na 5 až 12 let vězení. S ohledem na jeho těhotnou partnerku, novou stabilní práci a přiznání se k trestnému činu, odešel ale Martin ze soudu s tříletým podmíněným trestem s pětiletým odkladem. Kromě toho bude muset zaplatit 10 000 € (přibližně 259 tisíc korun) a každý rok se povinně zúčastnit soudního jednání s osobou obviněnou z úplatkářství.

Pašování do Ústavu pro výkon trestu odnětí svobody je podle 44letého recidivisty a bývalého zloděje aut Martina Škubáka na Slovensku náročné, a proto se podobné záležitosti stávají jen výjimečně.

„Pašovat se dalo spíše na jednotce, když máte kontakt s veřejností (poznámka redakce – první  skupina s minimálním stupněm střežení). Tam se může propašovat i nějaký telefon. Ale když jste v Ilavě, tam těžko něco seženete. To by vám musel nějaký policista donést kontraband. Pamatuji si však, že když jsem byl v Ilavě a kluci chodívali ven pracovat, občas se jim podařilo donést trochu alkoholu,“ řekl Škubák pro Refresher.

Domů
Sdílet
Diskuse