Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. září 2019 8:47
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Jaderná válka mezi Ruskem a USA by za 5 hodin zabila 34 milionů lidí. Simulační video ukazuje průběh katastrofy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Útok stovek atomových bomb by mohl za několik hodin změnit náš svět k nepoznání.

Jen 3 hodiny by stačily na to, aby po jaderných útocích mezi Ruskem a USA bylo zraněno či zabito 91 milionů lidí. Jak informoval Business Insider, s tímto tvrzením přišli výzkumníci z Princetonské univerzity, kteří vytvořili skutečně děsivě působící simulaci s názvem Plan A.

V níže přiloženém videu můžeš na začátku vidět první výstřel jaderné bomby z Ruska, na což však USA reaguje stejnou mincí. Následně Rusko na USA vyšle přibližně 300 jaderných bomb a USA odpálí 180 jaderných hlavic.

Po zničení Evropy by podle videa bylo na Rusko vysláno 600 hlavic různé síly a Rusko by útok opětovalo všemi dostupnými prostředky. V poslední fázi by USA a NATO zaútočily na 30 nejlidnatějších nepřátelských míst.

Směrem na individuální města by s ohledem na množství populace dopadlo 5 až 10 hlavic. Podle dané simulace by tedy za 3 hodiny jaderné války mezi těmito supervelmocemi zemřelo zhruba 34,1 milionu lidí a přibližně 57,4 milionu by bylo zraněno. K dalším úmrtím by došlo následkem rozšířené radioaktivity, ochlazení atmosféry, hladomoru a dalších z toho vycházejících konfliktů.

Doporučeno
Černobylská tragédie: Před třemi dekádami se nad nicnetušícími Evropany vznesl smrtící radioaktivní mrak Černobylská tragédie: Před třemi dekádami se nad nicnetušícími Evropany vznesl smrtící radioaktivní mrak 29. května 2019 13:03
Domů
Sdílet
Diskuse