Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. září 2019 12:11
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Filmový Breaking Bad s názvem El Camino bude dražší než finální série. Vrátí se více než 10 známých postav

Filmový Breaking Bad s názvem El Camino bude dražší než finální série. Vrátí se více než 10 známých postav
Zdroj: AMC
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Stihneš do premiéry zhlédnout všechny série?

Pokud se řadíš mezi fanoušky seriálu Breaking Bad, celovečerní film El Camino je tu právě pro tebe. Tvůrci sice zpočátku zvažovali, že snímek natočí, aby zaujal i diváky, kteří ještě s Breaking Bad neměli tu čest, ale nakonec z této myšlenky sešlo.

„Pokud jste po 12 letech od vysílání Breaking Bad seriál ještě neviděli, pravděpodobně s tím nyní nezačnete. V případě, že se tak stane, doufám, že tento film bude na určitém levelu fungovat, ale nemám žádné pochyby o tom, že si ho zas tak úplně neužijete. Nezpomalovali jsme, abychom neznalcům Breaking Bad vysvětlovali jednotlivé události,“ prozradil pro The Hollywood Reporter tvůrce Vince Gilligan.

Myšlenka vytvoření pokračování měla podle Gilligana vzniknout při uvažování nad tím, co se vlastně stalo s Jessem. Byl po závěru seriálu šťastný, nebo se opět dostal do problémů? Právě na tuto otázku nám dá odpověď celovečerák El Camino. Zpočátku měl však Gilligan v plánu vytvořit pouze kraťas, ale když zjistil, že má dostatek nápadů na celovečerní snímek, neváhal.

V Breaking Bad filme nás čaká viac ako 10 známych hrdinov. Užijú si ho aj neznalci seriálu?
V Breaking Bad filme nás čaká viac ako 10 známych hrdinov. Užijú si ho aj neznalci seriálu? Zdroj: Netflix

Představitel Jesseho Pinkmana Aaron Paul byl se závěrem seriálu spokojený a nechtěl, aby se filmovou verzí znehodnotil. Důvěra v Gilligana však byla větší než jeho obavy. „Mluvíme o Vinceovi (Gilligan). Následoval bych ho i do ohně. Natolik tomuto muži důvěřuji. Udělal bych cokoliv, o co by mě požádal,“ svěřil se nadšený herec pro THR.

El Camino se natáčelo 50 dní ve starých dobrých končinách Albuquerque, přičemž filmaři znovu využili několik známých lokací ze seriálu. Aby však dokázali utajit natáčení před veřejností, museli Paula přesouvat soukromým letadlem a štáb požádat o diskrétnost.

Podle informací portálu THR bychom měli ve 2 hodiny dlouhém filmu vidět více než 10 postav, které měly svou menší či větší roli v geniálním původním seriálu. THR potvrdilo, že jde například o Skinnyho Petea (Charles Baker) a Badgera (Matt L. Jones). Rozpočet filmu je obrovský a údajně měl přesáhnout dokonce finální sérii, jejíž jedna část z celkových 18 vyšla zhruba na 6 milionů dolarů.

Natáčení El Camino Gilligana inspirovalo k tomu, aby začal v budoucnu natáčet filmy (jde o jeho režijní filmový debut), ale také od něj můžeme očekávat další seriál. Názvy projektů a předpokládaná data premiér ale pochopitelně neprozradil. El Camino bude na Netflixu dostupné od 11. října tohoto roku. Více informací o snímku najdeš v tomto vlákně.

V Breaking Bad filme nás čaká viac ako 10 známych hrdinov. Užijú si ho aj neznalci seriálu?
V Breaking Bad filme nás čaká viac ako 10 známych hrdinov. Užijú si ho aj neznalci seriálu?
Domů
Sdílet
Diskuse