Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. září 2019 6:55
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Maso ničí naši planetu, mělo by být zakázáno jako kouření v barech, tvrdí uznávaný britský právník

GASTRO
Uložit Uložené

Uznávaný právník Michael Mansfield tvrdí, že konzumace masa může mít vážný dopad na ničení přírody.

Uznávaný britský právník přišel s prohlášením, že konzumace masa by měla být v budoucnu zakázána přesně tak, jak je to v současnosti s kouřením v tamních barech, informuje Independent. Před dekádami by si málokdo dokázal představit, že jednou bude veřejnost považovat kouření za škodlivé, dnes už však progresivní společnost neakceptuje cigaretový kouř na místech, kde se zdržují lidé.

Podobně by to podle Michaela Mansfielda mělo být i s masem. Lidé si podle něj zatím neuvědomují, že jeho konzumace má přímý negativní dopad na budoucnost naší planety. Konzumaci masa dokonce popisuje jako „úmyslné ničení přírody“, které by se podle něj dalo přirovnat k zločinům proti lidskosti. Mezi ty v současnosti patří akty fyzického násilí páchané na velkých skupinách civilistů.

Jeho silná slova apelují v první řadě na to, aby mohly být v dohledné době tyto skutečnosti zohledněny i v legislativě. Mansfield ve své řeči popsal i katastrofální dopad tohoto průmyslu na klima a apeluje na skutečnost, že 25 % celkové spotřeby emisí má na svědomí zemědělství. 80 % z této části se připisuje právě hospodářským zvířatům.

Doporučeno
Celý 1 měsíc jsem jedl výhradně maso. Zažil jsem výzvu, která můj život, psychiku i peněženku neuvěřitelně omezovala Celý 1 měsíc jsem jedl výhradně maso. Zažil jsem výzvu, která můj život, psychiku i peněženku neuvěřitelně omezovala 23. března 2019 14:44
Domů
Sdílet
Diskuse