Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2019 9:11
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Facebook začal testovat skryté počítadlo lajků

TECH
Uložit Uložené

Po vzoru Instagramu testuje Facebook verzi bez lajků. Zatím se týká některých obyvatel Austrálie.

Někteří uživatelé Facebooku v Austrálii od pátku neuvidí na příspěvcích počítadlo lajků ani dalších reakcí, které sociální síť nabízela, informuje BBC. Po vzoru Instagramu totiž testuje chování lidí s cílem minimalizovat tlak, kvůli kterému možná dosud lidé nepřidávali příspěvky, které by mohly vyvolat menší zájem. 

Právě aplikace Instagramu už déle zavádí kroky, které vedou uživatele k volnějšímu přidávání fotek. Zároveň však nezapomíná ani na businessovou stránku a stále umožňuje majitelům příspěvků vidět, jak se jim daří z hlediska lajků i dosahu.

Doporučeno
Byla jsem měsíc bez Instagramu: Nemohla jsem v noci spát, chyběly mi lajky Byla jsem měsíc bez Instagramu: Nemohla jsem v noci spát, chyběly mi lajky 4. března 2019 17:23

„Lidé se mohou zaměřit na kvalitu svých interakcí a kvalitu svého obsahu namísto toho, aby museli řešit počet lajků nebo reakcí,“ prozradila Mia Garlick pro australskou tiskovou agenturu podle informací BBC. Změnu podle ní konzultovali zástupci Facebooku i s odborníky na psychické zdraví a organizacemi zabývajícími se šikanou. Taktéž si přizvali i další technologické experty. 

Domů
Sdílet
Diskuse