Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2019 17:36
Čas čtení 1:33
Dominik Vetrák

Spider-Man se vrací do MCU! Marvel a Sony přinesou do kin 3. film v roce 2021

Spider-Man se vrací do MCU! Marvel a Sony přinesou do kin 3. film v roce 2021
Zdroj: Marvel Studios/Sony
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Třikrát hurá, vážení!

Takto brzy to nikdo nečekal. Po zprávách, že i poslední jednání mezi Disney a Sony skončila, se už asi všichni smířili s tím, že minimálně jistý čas bude Spider-Man mimo MCU. 

Dnes se ale můžeme znovu radovat. Spidey se totiž vrací do MCU! Variety přineslo zprávu, že neshody mezi Sony a Disney skončily a Spidey tak může pokračovat ve svém úžasném příběhu v MCU. Nenastanou tak příběhové komplikace a logické nesrovnalosti. Ba co víc, znamená to i hodně pro samotná studia, jejich budoucnost a tržby z kin.

Disney a Sony následně vydaly společné prohlášení, ve kterém novinku potvrdily.

Jsem nadšený z toho, že Spidey pokračuje ve své cestě v MCU. Já a všichni pracovníci v Marvel Studios jsme velmi nadšení z toho, že na něm můžeme i nadále pracovat.

Třetí film s Tomem Hollandem uvidíme v kinech v roce 2021, kdy se poprvé dočkáme 4 MCU snímků v jednom roce. Premiéra je naplánována na 16. července 2021

Spider-Man je silná ikona a hrdina, jehož příběhy zasahují všechny věkové kategorie a druhy obecenstva kolem světa. Také je to jediný superhrdina schopný cestovat mezi filmovými vesmíry. Vzhledem k tomu, že Sony buduje svůj vlastní Spider-verse, nikdy nevíte, co nás v budoucnu čeká. - Kevin Feige

Kevin Feige tak vlastně veřejně oznámil, že Spider-Man bude součástí obou filmových vesmírů, které budou i nadále odděleny. Nečekej tedy v MCU žádného Venoma, Mobiuse a další postavy, které Sony připravuje. Zároveň se s nimi ale setká Spider-Man z MCU, a to formou cestování mezi dimenzemi (nebo nějak jinak, to je fakt nejmenší problém obou studií a scenáristů). 

Zatím není známo, zda se měnily i finanční podmínky. Máme však dojem, že právě o toto Sony celou dobu šlo. Budovat značku Spider-Mana na obou frontách, vydělávat na MCU sólovkách a týmovkách a využívat slávu a hype postav pro své vlastní univerzum. Spider-Man 3 ale určitě vznikne, přičemž by se postava měla objevit ještě v jednom dalším MCU filmu. Ten však zřejmě ještě nebyl ani ohlášen, takže společnosti nemohly odhalit, o co jde.

Zda to bude Spideyho konec v MCU nebo začátek další kapitoly, není známo. Tvůrci mohou klidně jeho příběh v MCU ukončit v Avengers 5 a následně si ho Sony stáhne do svého univerza. Spíše si ale myslíme, že Spidey bude pokračovat v obou „cinematic universes“, tak, jak to naznačil Kevin Feige. Konkrétní detaily budou možná zveřejněny později.

Domů
Sdílet
Diskuse