Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2019 v 16:51
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Stav chlapce nakaženého tetanem se zlepšil. Rodičům za zanedbané očkování postih nehrozí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Chlapec se po několika dnech už i sám nají.

Stav chlapce, jenž byl před čtyřmi dny hospitalizován ve Fakultní nemocnici v Brně s tetanem, se začíná zlepšovat. Matka, která jej vědomě nenechala očkovat, nebude nijak trestně stíhána. Informovala o tom ČT24. 

Malý pacient, o němž jsme informovali v článku, se dnes i sám nají, sám sedí i komunikuje. Ještě ale není nad nemocí vyhráno, jelikož se nevylučuje, že by se stav tříletého dítěte mohl zhoršit

Doporučeno
Pokud v Česku nedáš očkovat své dítě, můžeš dostat pokutu 10 tisíc korun. Nepomohou ti ani konspirace o autismu a jedech Pokud v Česku nedáš očkovat své dítě, můžeš dostat pokutu 10 tisíc korun. Nepomohou ti ani konspirace o autismu a jedech 21. února 2019 v 11:42

Chlapcově matce, která jej nenechala proti tetanu očkovat, nehrozí žádný postih. Žena, jež věří, že jí očkování způsobilo roztroušenou sklerózu, se tak nemusí bát byť ani pokuty. Podle hygieniků je totiž tento přestupek promlčen.

Domů
Sdílet
Diskuse