Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. října 2019 6:55
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová Viktor Kniš

Billie Eilish prodala za hodinu 500 000 lístků. Fanoušci zaplatili dohromady desítky milionů dolarů

HUDBA KONCERTY
Uložit Uložené

Billie Eilish se opět vrátí do Evropy, pokud ji chceš vidět, máš poslední možnost zakoupit si lístky, nejčastěji v hodnotě více než 1550 korun.

Billie Eilish chystá velkou celosvětovou tour, která začne v březnu 2020. Pollstar informuje, že půl milionu lístků se vyprodalo už hodinu po spuštění prodeje. Americká část turné je na příští rok definitivně vyprodána, evropská bude za pár dní. Billie má před sebou 42 koncertů, během kterých projede celou Ameriku a Evropu za pět měsíců.

„Na planetě momentálně asi není umělec, který by byl více žádaný,“ píše Pollstar – portál zaměřený na hudební průmysl z odbornějšího hlediska. Je známý i tím, že spolupracuje s agenty hvězd a disponuje neveřejnými daty.

 

Billie chystá celosvetovú tour v arénach, hodinu po spustení predaja boli lístky na americkú časť beznádejne vypredané
Billie chystá celosvetovú tour v arénach, hodinu po spustení predaja boli lístky na americkú časť beznádejne vypredané Zdroj: flickr

Billie je momentálně na tour, která je z hlediska velikostí prostorů skromnější než ta, kterou plánuje na příští rok. Víme ale hned o několika změnách, kdy musel být koncert kvůli obrovskému zájmu přesunut z útulnějších prostorů do násobně větších – za vše hovoří případ z Prahy, kde Billie Eilish pod tlakem fanoušků přistoupila na přesunutí z Fóra Karlín s kapacitou pro 3500 lidí do 19tisícové O2 arény. Ta byla samozřejmě beznadějně vyprodána.

 

„Toto je další krok naší strategie, je sice nemožné vědět, jak rychle se tour vyprodá, Billie ale vyprodala každý koncert za poslední čtyři roky v rekordně rychlém čase. Pomalu jsme stupňovali velikost hal, počet lidí a náročnost koncertu tak, aby byla Billie na arény skutečně připravena,“ říká Sara Bollwinkel, agentka 17leté hvězdy.

Doporučeno
Billie Eilish vypráví o nejhorším rande ve třinácti, po kterém se rozplakala. Byl extrémně bohatý, dnes je ošklivý Billie Eilish vypráví o nejhorším rande ve třinácti, po kterém se rozplakala. Byl extrémně bohatý, dnes je ošklivý 3. října 2019 14:49

První úplné album Billie vyšlo až letos, ale zpěvačka má pevně vybudovanou fanouškovskou základnu díky singlům a EPčkám.

„Pravdou je to, že je úplně jedno, kolik lístků je k dispozici. Víme, že se všechny vyprodají. Pravděpodobně mohla zpívat v Madison Square Garden už před dvěma lety,“ tvrdí Sara, ale dodává, že je podle ní hloupé dát do MSG dítě, které na to není připravené a dát na jeho ramena tak velký tlak: „Proto jsme se rozhodli počkat a vybudovat z ní osobu, která na to bude skutečně připravena.“

 

Doporučeno
Falešné vstupenky a přespávání před O2 arenou kvůli nejlepším místům. Jak Billie Eilish rozplakala tisíce českých fanousků? Falešné vstupenky a přespávání před O2 arenou kvůli nejlepším místům. Jak Billie Eilish rozplakala tisíce českých fanousků? 22. srpna 2019 13:58

Madison Square Garden je nejznámější aréna na světě a vysněná destinace největších hudebních hvězd. Má neskutečně bohatou historii a vystupovali v ní nejvýznamnější umělci jako Led Zeppelin, Elvis Presley, The Rolling Stones, John Lenon a další. Současní umělci jsou poctěni, když mohou na tomto místě vystupovat.

Domů
Sdílet
Diskuse