Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. října 2019 10:33
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Boxer dostal tvrdé KO a po několika dnech v kómatu zemřel, bylo mu 27 let

SPORT
Uložit Uložené

Patrick Day zemřel v pouhých 27 letech.

Svět boxu postihla další velká tragédie. Ve věku 27 zemřel Patrick Day, který nedávno nastoupil do zápasu v supervelterové váze s Charlesem Conwellem. Během duelu obdržel Day od svého 21letého soupeře řadu tvrdých ran a šel několikrát k zemi.

Doporučeno
Boxer Maxim Dadašev podlehl zraněním mozku, která utrpěl v ringu Boxer Maxim Dadašev podlehl zraněním mozku, která utrpěl v ringu 24. července 2019 9:46

Osudový moment přišel v 10. kole, kdy jej Conwell poslal na podlahu naposledy. Day upadl do kómatu a byl převezen do chicagské nemocnice. 

V bezvědomí byl Patrick Day čtyři dny, během kterých prodělal i operaci mozku. Zachránit se jej však lékařům již nepodařilo. Jeho smrt potvrdil promotér Lou DiBella, podle kterého zemřel v kruhu své rodiny a přátel

Celý nešťastný incident kromě Dayových fanoušků a blízkých pochopitelně zasáhl i jeho soupeře Charlese Conwella. „Chtěl jsem jen vyhrát. Náš souboj se mi neustále přehrává v hlavě a přemýšlím o tom, proč se to stalo a proč právě tobě. Kdyby to šlo vrátit, hned bych to udělal,“ řekl podle serveru Aktuálně už v úterý. 

Čest boxerově památce na sociálních sítích prokázaly i nejrůznější známé osobnosti. Upřímnou soustrast vyjádřil například šéf UFC Dana White, raper LL Cool J a další. 

Za uplynulé měsíce se jedná o již několikáté úmrtí boxera. V červenci letošního roku zemřeli boxeři Maxim Dadašev a Hugo Santillan, v září zase zemřel boxer Boris Stančov.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Dana White (@danawhite),

Domů
Sdílet
Diskuse