Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2019 13:56
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Když vás unesou „oni”. Nevyřešený případ tajného agenta nahání husí kůži dodnes

ZAJÍMAVOSTI KRIMI
Uložit Uložené

Jsou mezi námi, ale nevíme o nich. Stejně jako zlo ani vládní agenti nikdy nespí. Tento příběh je však o jednom z nich, který kvůli své službě zaplatil nejvyšší cenu opravdu zvláštním způsobem. Nebo snad není?

Sebevražda podle autorit, vražda podle rodiny a novináře. Případ Charlese „Chucka“ Morgana, jak informuje fandom.com, leží už přes čtyřicet let ladem pod rouškou nejistot. To, co si o něm myslela rodina, nebyla úplně pravda. Ani nejbližší přátelé netušili, kým vlastně doopravdy je. Až do doby, kdy události nabraly rychlý spád. Do jara pozdních sedmdesátých let.

Doporučeno
Mafián Reichel: Když jsem vešel do místnosti, gangsteři mu řezali hlavu Mafián Reichel: Když jsem vešel do místnosti, gangsteři mu řezali hlavu 28. července 2019 14:48


Západní svět se chtěl v sedmdesátých letech konečně vzchopit. Věci začínaly nabývat nových obrysů. Historici je označují jako období velkého obratu k lepším zítřkům a obecné prosperitě. A přestože se Spojené státy ještě v první polovině sedmdesátých letech snažily zvrátit průběh ztracené války ve Vietnamu, druhá polovina už byla spíš o tom zase získat zpátky ztracenou tvář. Richard Nixon rezignoval na post prezidenta USA po aféře Watergate, vojáci byli z Vietnamu doma. Existovali však lidé, kterým se i přes tyto skutečnosti opravdu dařilo.

Charles Chuck Morgan
Charles Chuck Morgan Zdroj: youtube.com/Unsolved Mysteries - Full Episodes

Katalogový byznysmen s rodinou

Tucson, Arizona. 22. březen 1977. Devětatřicetiletý Charles Chuck Morgan, americký majitel svěřenecké firmy, se chystal normálně do práce. O Morganovi se vědělo, že je úspěšným byznysmenem. Vědělo se také to, že byl možným svědkem v případu podvodu se státními pozemky, do něhož měl být zapleten i známý kriminální boss. Předpoklad byl tedy takový, že to byl správný chlap. To ráno vzal své dvě dcery do školy. Jakmile se s nimi rozloučil, odjel. Večer se však z práce nevrátil.

Doporučeno
V hotelu znásilňoval ženy a smál se člověku, který ho chtěl zastřelit. Mafián Tuti Daniš byl postrachem Bratislavy V hotelu znásilňoval ženy a smál se člověku, který ho chtěl zastřelit. Mafián Tuti Daniš byl postrachem Bratislavy 8. června 2019 12:07


Morgan totiž dorazil až po třech dnech. Podle výpovědi jeho manželky Ruth přišel bez boty a kolem kotníku měl plastový stahovací pásek. Podobným stahovacím páskem měl svázány i ruce. Nemohl mluvit. Oduševnělá, avšak zmatená manželka mu tak podala tužku a papír. Chuck Morgan jí tam tehdy napsal, že byl unesen a mučen. K tomu dodal, že má v krku nanesenou halucinogenní drogu, a že pokud promluví a tu drogu polkne, tak jej její účinky buď opravdu silně omámí, nebo rovnou zabijí.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 70560 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse