Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2019 14:29
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

AKTUALIZOVÁNO: Při explozi v Prešově zahynulo minimálně pět lidí, zraněných stále přibývá

NEWS
Uložit Uložené

Alena Krčová z Operačního střediska záchranné zdravotní služby potvrdila první oběti tragédie na východě Slovenska.

Podle nejnovějších informací deníku SME na místě tragické nehody v Prešově po explozi plynu v paneláku zahynuli minimálně čtyři lidé. Potvrdila to Alena Krčová z Operačního střediska záchranné zdravotní služby. Počet zraněných nedokáží zatím určit, protože přibývají a hasičské složky dělají vše pro to, aby co nejdříve všechny evakuovaly.

Doporučeno
První fotky z místa exploze plynu na Slovensku zachycují rozpadající se panelák i lidi na balkonech ve snaze zachránit se První fotky z místa exploze plynu na Slovensku zachycují rozpadající se panelák i lidi na balkonech ve snaze zachránit se 6. prosince 2019 13:29

Podle informací záchranné týmy evakuují i blízké okolí. „Obyvatelé jsou evakuováni do škol v blízkém okolí. Na příjem evakuovaných se připravuje i budova Červeného kříže,“ píše policie na sociální síti. Zároveň žádá obyvatele města Prešov, aby se nesnažili přesouvat auta, protože kvůli explozi kolabuje doprava a na místo se nemohou dostat další záchranáři.

Internetem koluje i video od lidí stojících v blízkosti, které zachycuje pád jednoho člověka z balkonu. Video z logických důvodů nezveřejňujeme. 

Aktualizované 14:45

Zasahující hasiči na místě události právě potvrdili pátou oběť události. Na místě a v okolí výbuchu pomáhá více než 60 profesionálních a 25 dobrovolných hasičů, informuje HaZZ.

Zprávu budeme aktualizovať. 

 

Domů
Sdílet
Diskuse