Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2019 15:56
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Žena z poškozené bytovky v Prešově po explozi: Sousedé říkali, že se během prací na opravě poškodily rozvody plynu

NEWS
Uložit Uložené

Záchranné složky hlásí už pět mrtvých, podařilo se získat první výpovědi svědků nešťastné události.

Deník SME zveřejnil první výpovědi svědků nešťastné události v Prešově. „V devátém patře jsme ucítili plyn a telefonovaly jsme se sousedkou našim manželům, já jsem svého stáhla z práce. On šel ještě sousedku uklidnit. Sousedé říkali, že se během prací na opravě poškodily rozvody plynu,“ prozradila pro Korzár žena z paneláku, který postihla exploze plynu.

Doporučeno
AKTUALIZOVÁNO: Při explozi v Prešově zahynulo minimálně pět lidí, zraněných stále přibývá AKTUALIZOVÁNO: Při explozi v Prešově zahynulo minimálně pět lidí, zraněných stále přibývá 6. prosince 2019 14:29

Podle dostupných informací zatím zahynulo pět osob a záchranné složky hlásí i dalších 40 zraněných. V pohotovosti jsou záchranáři z celého východu i armáda a pomoc poskytuje každý, kdo může.

Ze sociálních sítí policie se dozvídáme, že se na příjem připravuje i budova prešovského Červeného kříže, útočiště najdou lidé i v blízké škole, kde rozbila exploze okna ještě během vyučování. Dětem se naštěstí nic nestalo a učitelé okamžitě volali rodičům, aby je odvedli domů.

Pamětník Roland Wittner uvedl, že zhruba před 40 lety ve té stejné bytovce hořelo. A také takto vysoko. Bydlel ve vedlejším vchodu, kde se byl nyní podívat na mámu, zda je v pořádku, informuje dále Korzár.

„Přišla jsem domů po noční a dalších vybavovačkách ve městě. Když jsem přicházela, dělníci kopali u bytovky díry. Ve vchodu bylo cítit plyn, tak jsem se vrátila a upozornila dělníky. Řekli mi, že je to pod kontrolou a jeden z nich šel se mnou do bytu. Tam plyn nebylo cítit, tak jsem si šla lehnout po noční,“ řekla pro Korzár svědkyně tragédie Silvia Hrebenárová.

Článek budeme aktualizovat o další vyjádření. 

Domů
Sdílet
Diskuse