Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2019 15:24
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Elon Musk vyhrál soudní spor s potápěčem, kterého označil za pedofila. Ten žádal odškodné 190 milionů dolarů

NEWS
Uložit Uložené

Potápěč tvrdil, že Muskův výrok poškodil jeho pověst.

Americký filantrop a podnikatel Elon Musk vyhrál soudní spor s britským jeskyňářem a potápěčem Vernonem Unsworthem, jehož loni označil za pedofila. Šéf Tesly a SpaceX totiž svá slova mířená proti Vernonovi nemyslel jako poukázání na fakta či obvinění z pedofilie, ale jen jako urážku.

Jak informuje BBC, britský jeskyňář žádal odškodné ve výši 190 milionů dolarů. Tvrdil, že Muskův výrok poškodil jeho pověst. Soudní porota však vznesla rozsudek v jeho neprospěch. Musk se po skončení soudního procesu nechal slyšet, že jeho víra v lidstvo se opět obnovila.

Doporučeno
Elon Musk nazval britského potápěče pedofilem. Soud odhalil, že si na něj najal soukromého detektiva Elon Musk nazval britského potápěče pedofilem. Soud odhalil, že si na něj najal soukromého detektiva 17. září 2019 11:44

Celé to začalo tím, když před více než rokem na 18 dní uvízli v zatopené jeskyni Tham Luang chlapci z thajského fotbalového týmu spolu se svým trenérem. Vernon se v té době podílel na jejich záchraně.

K záchranné akci se však chtěl připojit i CEO Tesly Elon Musk. Milionář přišel s plánem sestrojit miniaturní ponorku schopnou děti bezpečně vynést na povrch. Stroj nakonec inženýři z jeho firem SpaceX a The Boring Company i reálně postavili a přivezli na místo neštěstí, ale úřady ho odmítly a označily za nepraktický.

Jeskyňář a potápěč Unsworth, který dlouhodobě žije Thajsku a místní jeskynní komplex dobře zná, označil Muskův plán za marketingový tah a čistou snahu Američana se zviditelnit bez reálné šance na úspěšné vytažení skupiny.

Muskovo ego takové zpochybňování zřejmě neuneslo a na svém Twitteru Unswortha nazval pedofilem. Brit samozřejmě neváhal a Muska za jeho tvrzení zažaloval.

Domů
Sdílet
Diskuse