Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2020 11:32
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Zpoza kamer: Jak se natáčel Zaklínač, co všechno vytvořily počítače a jak Vladimír Furdík trénoval herce na souboje s meči?

Zpoza kamer: Jak se natáčel Zaklínač, co všechno vytvořily počítače a jak Vladimír Furdík trénoval herce na souboje s meči?
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Jak probíhal trénink pro natáčení bitvy v Blavikenu?

První série Zaklínače je dávno za námi a my jsme si o ní řekli už snad všechno. Po vyjádřeních herců a skvělé práci webu Redanian Intelligence jsme mohli přinést i rozbor míst natáčení, díky čemuž jsme se dozvěděli, jak do tohoto procesu zasahoval Vladimír Furdík.

Doporučeno
Vladimír Furdík: Night King měl sedět na Železném trůnu, Daenerys byla od začátku tak trochu bláznivá (Rozhovor) Vladimír Furdík: Night King měl sedět na Železném trůnu, Daenerys byla od začátku tak trochu bláznivá (Rozhovor) 18. května 2019 19:35

Dnes se na natáčení podíváme trochu detailněji z jiného úhlu pohledu. A to opět díky Redanian Intelligence. Na jejich webu najdete řadu obrázků a videí z natáčení, stejně tak i novinky ze světa Zaklínače. Začněme pilotem, ve kterém jsme se dočkali skvělého střetu v Blavikenu, a to mezi Geraltem, Renfro a jejími poskoky. Na fotografie a videa z natáčení se můžeš podívat zde, zde a zde.

Nesmírně náročné bylo i natočení bojových scén a sekvencí, kde musela stříkat krev. Psali jsme o tom v článku, kde Henry Cavill rozebírá masakr v Blavikenu.

Produkční výpravy Andrew Laws k tématu počítačové grafiky (CGI) řekl: „Chci ujasnit, že nikdo nemluvil v zelené místnosti na nějaký míček. Chtěli jsme drsný a živelný příběh s vizuálními dimenzemi. Byli jsme tak praktičtí, jak to jen šlo (z hlediska využívání praktických efektů a kulis versus CGI – computer generated image – počítačové efekty). Veřejnost se již v CGI vyzná a pokud není kvalitní, dokáže je to vyhodit z atmosféry seriálu. Zážitek se speciálními efekty musí být bezproblémový a snažíme se vyhnout přílišné rozdílnosti mezi realitou a představivostí. Velmi jsme se snažili, abychom zachovali význam příšer, jelikož jsou pro příběh tak důležité.“

Co se vizuálních efektů (VFX – visual effects) týká, trikaři pracovali téměř na všem. Pozadí, dokončování kulis, odražené šípy, magie a vytváření armád. Několikatisícové, až desetitisícové skupiny nemohly logicky být přítomny na natáčení a tak je musely vytvořit počítače. Ale tak to funguje při každé produkci.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 78766 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak vznikaly příšery a další počítačové efekty
  • Proč tvůrci počítačových triků museli brát v úvahu fyzikální zákony
  • Jak rozhýbali příšery a co bylo nejtěžší
  • Videa a animace natáčení několika scén
Domů
Sdílet
Diskuse