Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2020 13:50
Čas čtení 1:29
Vojtěch Vanda

Akon bude mít vlastní město v Africe, pojmenoval jej Akon City

OSOBNOSTI ČÍNA
Uložit Uložené

Půjde o nové město postavené na zelené louce, ve kterém se bude platit měnou, kterou vymyslel sám zpěvák.

Zní to jako vtip, realita se ale zdá být úplně jinde. Akon City, ambiciózní projekt z hlavy amerického zpěváka Akona, by se měl opravdu postavit. V pondělí se na tom prý umělec dohodl s reprezentanty senegalské vlády. Město by mělo být postaveno právě v Senegalu, odkud pochází, a mělo by být světovým unikátem. 

Doporučeno
Rok od konce Kliniky. Zažila útok zápalnou lahví, těžkooděnce i exekutory, nyní spolek hledá nové prostory Rok od konce Kliniky. Zažila útok zápalnou lahví, těžkooděnce i exekutory, nyní spolek hledá nové prostory 13. ledna 2020 15:49

„Právě jsme se dohodli se Senegalem na AKON CITY. Těším se na to, až vás tam budu moci v budoucnu přivítat,“ sdílel své pocity Akon skrze Twitter. Mimo fakt, že si americký zpěvák postaví na vlastní náklady super moderní město ve státě, ze kterého pochází, je unikátní také to, že se v něm bude platit měnou, jež je také projektem z umělcovy hlavy, takzvaným AKoinem. 

Akon, podle CNN, plánuje vybudovat své vlastní město, které by podle jeho plánu mělo být„kryptoměstem budoucnosti".  A i když se to zdá jako přehnaná fantazie, zpěvák myslí tento projekt vážně, což naznačují i přípravy, které k tomu podnikl.

Od prezidenta Senegalu Mackyho Sala dostal zpěvák, v minulosti nominovaný na cenu Grammy, k dispozici 2000 akrů volné půdy (asi 800 hektarů, 8 kilometrů čtverečních pozn. red.), jež leží asi 5 minut cesty od nového plánovaného západoafrického letiště.

Velkou otázkou tohoto projektu jsou finance, které si ale hudební persona dokáže obstarat. Dokázala to ve svém posledním projektu pro zlepšení podmínek v Africe, když se rozhodla, že dostane elektrický proud k 16 milionům obyvatel.

Doporučeno
Kryptoměnový milionář rozhazoval z okna tisíce bankovek, lidé na ulici šíleli. Prý se cítil jako Bůh Kryptoměnový milionář rozhazoval z okna tisíce bankovek, lidé na ulici šíleli. Prý se cítil jako Bůh 18. prosince 2018 0:16

Podle XXL Magazinu, program „Akon Lighting Africa“ z roku 2013 tedy umožnění přístupu elektrické energie chudým Afričanům pomocí solárních panelů ve 14 zemích kontinentu, byl uskutečněn proto, jelikož se zpěvák domluvil s čínskou firmou vlastněnou státem, jež poskytla projektu ze svých prostředků miliardu dolarů. Povedlo se mu také postavit školící středisko v hlavním městě Mali Bamaku, ve kterém se mladí Afričané učí, jak solární energii užívat.

Kdy bude město přesně stát, se neví, každopádně by této myšlence už nemělo nic bránit. Kde však město vezme obyvatele, jak se zapracuje kryptoměna do obyčejného obchodu a vůbec samotného fungování města ale není jasné.

Domů
Sdílet
Diskuse