Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. prosince 2018 0:16
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Kryptoměnový milionář rozhazoval z okna tisíce bankovek, lidé na ulici šíleli. Prý se cítil jako Bůh

TECH
Uložit Uložené

Pofidérní osobnost zanedlouho putovala do rukou policie.

Život v Hongkongu může být náročný. Město už roky nemá dostatek místa na to, aby pohodlně ubytovalo všechny své obyvatele i pracovníky, kteří tam dojíždějí, a tak tam lidé často bývají ve stísněných prostorách.

V jedné z místních čtvrtí se přitom před pár dny odehrála bizarní situace, kdy z okna budovy náhle začaly padat peníze. Lidé na ulici nevěděli, co se děje, ale zareagovali tak, jak bys zřejmě zareagoval i ty. Padající peníze sbírali a doufali, že bankovky už od nich nikdo nikdy nebude požadovat zpět.


Teprve po pár hodinách se ukázalo, že bankovky měl z okna vyhazovat 24letý Wong Ching-kit. Na internetu se už léta prezentuje jako kryptoměnový milionář, jenže v Číně ho znají spíše jako profesionálního podvodníka.

Prostřednictvím své facebookové skupiny Epoch Cryptocurrency propaguje všemožné kryptoměny a investiční příležitosti, na kterých ale často vydělá jen on. Měl provozovat i pyramidovou hru, a tak nikoho z oblasti kryptoměn nepřekvapilo, že Wonga policie zatkla jen den po rozhazování peněz.

Dodnes nikdo nedokáže přesně odhadnout, kolik bankovek vlastně na ulici vyhodil. Pravděpodobně mělo jít pouze o marketingový tah, což doplnil slovy o tom, že se cítí jako Bůh, který vzdělává lidi o Bitcoinu, nebo novodobý Robin Hood, který bohatým bere a chudým dává. Škoda, že často na jeho údajné podvody naletí právě ti nejzranitelnější.

Domů
Sdílet
Diskuse