Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. ledna 2020 18:08
Čas čtení 0:42
Tina Hamarova

Lupič století. Na hlavu si nasadil povlak na polštář, přes který neviděl

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Z místa činu nespěchal. Svědek ho viděl, jak pomalu kráčí a hladí psy.

Matthew Davies (47) se v září minulého roku rozhodl vyloupit banku ve skotském městě Dunfermline. Namísto kukly si na hlavu nasadil povlak na polštář, aby ho nikdo nepoznal, a se sekáčkem na maso jako zbraní vběhl dovnitř. Neuvědomil si ale jednu důležitou věc. Bez vystřižených děr na oči nic neviděl.

Vylúpená pobočka Royal Bank of Scotland v Dunfermline
Vylúpená pobočka Royal Bank of Scotland v Dunfermline Zdroj: Google Maps

Povlak na hlavě si musel několikrát vyhrnout a tak mu plán na utajení identity úplně nevyšel. I přesto v bance ukradl hotovost v hodnotě přibližně 58 tisíc korun a utekl ven. Svědek, který ho sledoval, v pátek u soudu řekl, že Davies s útěkem příliš nespěchal. Během příjemné procházky se dokonce zastavil, aby pohladil psa.

Doporučeno
Proč pořád někdo nahlašuje bombu na VŠE? Vyučující musí zkoušky přesouvat do parků, kaváren i KFC, viník je stále neznámý Proč pořád někdo nahlašuje bombu na VŠE? Vyučující musí zkoušky přesouvat do parků, kaváren i KFC, viník je stále neznámý 18. ledna 2020 15:18


Muž sa k činu priznal na súde v Glasgowe
Muž sa k činu priznal na súde v Glasgowe Zdroj: Google Maps

„Udělal chybu, že si na povlečení nevystřihl díry na oči,“ prohlásil v pátek podle The Independent prokurátor Stewart Ronnie na soudním jednání v Glasgow. Muž se k činu nakonec přiznal. Jeho obhájce Kevin McCallum pro Daily Records konstatoval, že celý případ měl „značně neobvyklé okolnosti“. Verdikt trestu by mu měl soudce oznámit za měsíc.

Domů
Sdílet
Diskuse