Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2020 14:15
Čas čtení 0:42
Antonín Havlík

Na oběti požáru ve Vejprtech se ve veřejné sbírce vybralo už téměř 200 tisíc korun

NEWS
Uložit Uložené

Lidé posílají finanční dary obětem požáru, při kterém zemřelo osm lidí.

Bilance nedělního požáru v domově pro handicapované ve Vejprtech je následující: osm mrtvých, 29 zraněných, přičemž většina obětí se udusila agresivním kouřem. Obrovská tragédie zasáhla nejen město, ale celé Česko.

Město se proto rozhodlo oběti podpořit a založilo transparentní účet, na který může každý občan poslat libovolnou částku. Výtěžek posléze poputuje na rekonstrukci poškozeného objektu a pomoc klientům DOZP Kavkaz Vejprty. Není zatím jasné, jestli se do objektu budou moci vrátit.

Na oběti požáru ve Vejprtech se ve veřejné sbírce vybralo už téměř 200 tisíc korun
Doporučeno
Ve Vejprtech hořel domov pro handicapované. Osm lidí zemřelo, třicet je zraněno (Aktualizováno) Ve Vejprtech hořel domov pro handicapované. Osm lidí zemřelo, třicet je zraněno (Aktualizováno) 19. ledna 2020 8:25

Dosud se vybralo již 189 211 Kč. Sbírka bude trvat až do 31. prosince 2020. Podílet se na ní kromě veřejnosti má i Ústecký kraj, který chce poslat milion korun. Město pak ještě požádalo o pět milionů ze státního fondu pro mimořádné události.

„Potřebujeme odhadnout, do jaké míry je opravitelná alespoň část budovy a jak vypadá staticky. Od toho se pak bude odvíjet osud těch lidí, které jsme zatím provizorně přemístili na noc do ostatních domovů,“ řekl pro Český rozhlas ředitel sociálních služeb Viktor Koláček.

Číslo účtu: 123-1184550297/0100

IBAN: CZ64 0100 0001 2311 8455 0297

Jedná se o transparentní účet a přispěním na tento účet bude zveřejněno jméno a výše finanční částky, kterou přispěvovatel zašle.

Domů
Sdílet
Diskuse