Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2020 17:42
Čas čtení 4:57
Vl Mi

S Kobem Bryantem jsem se setkal, když jsme byli oba teenageři. Když jsem se dozvěděl o nehodě, vytryskly mi slzy (Rozhovor)

S Kobem Bryantem jsem se setkal, když jsme byli oba teenageři. Když jsem se dozvěděl o nehodě, vytryskly mi slzy (Rozhovor)
Zdroj: TASR/AP/Mark J. Terrill, File
SPORT
Uložit Uložené

I když už nehrál, pořád basketbalu dával hodně. Inspiroval děti, chtěly být jako on, chtěly se zlepšovat, řekl pro REFRESHER streetballista Jaroslav Ciho.

Legendární basketbalista Kobe Bryant zahynul při tragické nehodě. Za zatím neznámých okolností se jeho osobní helikoptéra zřítila a tragédii nikdo nepřežil. Zemřelo 9 lidí, kromě bývalého basketbalisty i jeho 13letá dcera a její tři spoluhráčky s rodiči.

Kobe Bryant se stal během jeho 20 let trvající kariéry pětinásobným šampiónem NBA, tituly získal v letech 2000-2002, 2009 a 2010. Kromě toho byl úspěšným reprezentantem, v roce 2008 a 2012 získal zlatou medaili na olympiádě.

Internet okamžitě po zveřejnění smutné zprávy o smrti Kobeho a jeho dcery zaplavily jejich společné fotografie a videa. Emotivní záběry zveřejňují kromě blízkých kamarádů a kolegů i známé osobnosti.

Doporučeno
Co zatím víme o havárii helikoptéry, v níž byla hvězda NBA Kobe Bryant? Co zatím víme o havárii helikoptéry, v níž byla hvězda NBA Kobe Bryant? 27. ledna 2020 11:52

Oslovili jsme Jaroslava Ciha, streetballistu, který se před lety s legendárním basketbalistou setkal. Bylo to ještě v době, kdy Kobe v NBA teprve začínal. „Byl usměvavý, milý, dělal si svou práci, předvedl se. Co jsme prohodili těch pár slov, tak zavtipkoval. Přiznám se, tehdy jsem setkání s ním nevnímal jako něco výjimečného,“ vzpomíná. 

Poté, co ho potkal, začal jeho kariéru pozorně sledovat. Nakonec se z něj stal jeden z nejlepších basketbalistů všech dob. „Jeho kariéra byla úžasná, dokázal toho opravdu hodně. Patří mezi nejvýraznější osobnosti basketbalu a celkově NBA. Máme štěstí, že jsme žili v jeho éře. O to bolestivější je zpráva, kterou jsme se dozvěděli v neděli večer.“

Na archívnej snímke z 7. júna 2009 Kobe Bryant z Los Angeles Lakers počas zápasu zámorskej NBA proti Orlandu Magic.
Na archívnej snímke z 7. júna 2009 Kobe Bryant z Los Angeles Lakers počas zápasu zámorskej NBA proti Orlandu Magic. Zdroj: TASR/AP/Mark J. Terrill, File

Kobe Bryant v NBA debutoval jako nejmladší hráč v historii. Bylo to v roce 1996, kdy mu bylo 18 let. Kdy jsi ho začal registrovat?

O dva roky později, když jsem byl v Paříži na turnaji Adidas Streetball, což bylo něco jako mistrovství světa ve streetballu. Kobe Bryant byl spolu s Tracym McGradym ambasadorem turnaje. Oba byli tehdy ještě mladíci, pořádně jsem je neznal. Samozřejmě, věděl jsem, že hrají v NBA, ale to bylo tak všechno.

Kolik ti bylo tehdy let?

Byli jsme téměř vrstevníci, byl jsem teenager, bylo mi 17 let. Kobe byl o 2 roky starší.

Měl jsi možnost si s ním i promluvit?

Na to moc času nebylo. Jelikož měli pracovní povinnosti, většinou jsme si stihli dát jen společnou fotku a prohodit pár slov, bylo tam několik desítek družstev. Na účastníky turnaje jim vyčlenili jen něco přes hodinu. Později jsme se s nimi setkali ještě v lunaparku, tam měli dva kluci možnost zahrát si proti nim.

Jak to dopadlo?

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 79907 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak dopadl zápas s Kobem
  • Jak před lety, kdy ještě nebyl taková hvězda, působil Kobe na lidi
  • Jak se Jaroslav dívá na Kobeho styl hry
  • Proč je Kobeho tragická smrt obrovskou ztrátou pro basketbal
Domů
Sdílet
Diskuse