Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. února 2020 18:12
Čas čtení 0:48
Matej Krajčovič

V USA se objevila nová droga. Šedou smrtí se prý předávkuješ už při náhodném dotyku

NEWS
Uložit Uložené

Podle některých zdrojů ti nemusí pomoci ani ochranné rukavice.

Úřad šerifa v St. Mary Parish v Louisianě podle místních médií vyzývá veřejnost, aby se seznámila s novou nebezpečnou drogou. Nazvali ji šedá smrt a má jít o směs heroinu s fentanylem, případně dalšími syntetickými látkami, jako je karfentanil. 

Úřady už látku, která vypadá jako kousky betonu nebo kamínků, spojují s desítkami smrtelných případů předávkování po celém okrese. Nebezpečná má být zejména kombinace zmíněných látek, které jsou tak desettisíckrát silnější než dávka morfia.

V USA sa objavila nová droga. Šedou smrťou sa vraj predávkuješ už pri náhodnom dotyku
Zdroj: St. Mary Parish Sheriff's Office

Televize KLFY ji dokonce rovnou označuje za superdrogu a cituje úředníky, podle kterých tě může zabít už jen to, že se jí dotkneš, ačkoli to zní pořádně přestřeleně. „Nechcete se toho dotýkat. Pokud je to možné, nechcete to ani dostat na své ruce,“ prohlásil mluvčí úřadu David Spencer a dodává: „Opravdu nechcete vidět někoho nevinného nebo dítě dotýkat se toho, když neví, co to je.“

Doporučeno
Hrozba třetí světové války, hořící Austrálie, nákaza koronavirem či stamiliony kobylek v Africe. Rok 2020 začal zhurta Hrozba třetí světové války, hořící Austrálie, nákaza koronavirem či stamiliony kobylek v Africe. Rok 2020 začal zhurta 5. února 2020 10:42

Údajně existují i zmínky o případu policisty, který se tímto způsobem náhodně předávkoval při zatýkání podezřelého a dostatečnou ochranou prý nemusí být ani latexové rukavice. Na vině by mohl být karfentanil. Jde o silné sedativum, které se používá k uspávání slonů. 

První známky o šedé smrti se dají dohledat již z roku 2017, kdy se objevila v Alabamě a Georgii.

Domů
Sdílet
Diskuse