Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2020 3:15
Čas čtení 6:18
Dominik Vetrák

Oscara za nejlepší film vyhrál Parazit! Zničil Hollywood a ovládl předávání cen

Oscara za nejlepší film vyhrál Parazit! Zničil Hollywood a ovládl předávání cen
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

V pořadí 92. ročník předávání Oscarů byl plný skvělých momentů.

Již druhý rok po sobě se díváme na předávání Oscarů bez moderátora. Pokud to znamená, že je program rychlejší, jsme rádi. Alespoň Chris Rock nás na začátku trochu pobavil. Dočkali jsme se i hudebních vystoupení, například Into the Unknown v podání různých dabérek z celého světa a jejich jazyků. 

V první kategorii nás čekaly vedlejší mužské role, kde naplno zazářil Brad Pitt. Tomu jsme věnovali i vlastní článek, protože jde o jeho prvního hereckého Oscara (toho producentského získal za 12 Years a Slave). Následovala kategorie Nejlepší animovaný film. Dost jsme doufali, že si ocenění převezme francouzská genialita jménem I Lost My Body (recenze zde), ale Oscara nakonec vyhrálo neméně kvalitní Toy Story 4.

U kategorie Nejlepší krátký animovaný film jsme všichni doufali, že si ocenění odnese Dcera, český počin chválený mnohými kritiky a organizacemi. Oscara ale vyhrálo Hair Story, dojemný kraťas o tom, jak si otec musí poradit s bujarými vlasy, o které se vždy starala matka...

Domů
Sdílet
Diskuse