Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. února 2020 9:06
Čas čtení 0:56
Viktor Kniš

Tekashi má další problém. Kvůli autorským právům mu smazali extrémně úspěšnou skladbu z YouTube

HUDBA
Uložit Uložené

Duhový raper čelí žalobě za to, že ve skladbě použil mluvené intro od jiného interpreta. Mělo jít o promo materiál do rádia.

Tekashi je magnet na problémy a také ve federální věznici přitahuje další, dokonce mu YouTube vymazal velmi úspěšnou skladbu Stoopid. Důvodem je s největší pravděpodobností pár dní stará žaloba týkající se autorských práv. Jiný interpret totiž tvrdí, že mluvené intro před začátkem skladby duhového rapera patří právě jemu a má jít o placené promo pro produkční společnost. 

Není jasné, proč se 6ix9ine, resp. jeho producenti rozhodli použít právě tuto část. V úvahu připadá možnost, že mohli dostat za umístění úvodních slov zaplaceno. Autorem žaloby je umělec z Miami jménem Yung Gordon, který podle deníku The Blast požadoval, aby soud zastavil Tekashimu možnost profitovat ze skladby a také si vyhradil právo na finanční náhradu v zatím neznámé výšce.

Domů
Sdílet
Diskuse