Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. února 2020 18:08
Čas čtení 1:22
Tímea Krauszová

Lidé vybrali pro 9letého Quadena skoro 500 tisíc dolarů. Místo výletu do Disneylandu chce peníze věnovat charitě

NEWS ŠIKANA
Uložit Uložené

Rodina doufá, že tímto pomohou zajistit, aby si už nikdo nemusel procházet tím peklem, kterým si dennodenně procházejí s Quaden.

O malém chlapečkovi s dwarfismem jsme tě před několika dny informovali. Veřejná sbírka, kterou pro něj uspořádal americký komik Brad Williams, známý tím, že má stejnou formu postižení, mezitím přesáhla 470 tisíc dolarů. Chlapcova rodina se však podle deníku Independent peněz vzdává ve prospěch organizací, které celosvětově pomáhají zastavit šikanu.

Peníze chtějí věnovat

Podporu chlapci vyjádřilo několik celebrit, jako první například herec Hugh Jackman nebo raperka Cardi B. Pozvali ho i jako diváka All Stars zápasu rugbyové ligy NRL, kde ruku v ruce s hráči odcházel z hřiště. Kromě toho mu americký komik, který trpí stejnou formou dwarfismu, založil fundraiser s cílem poslat chlapce do Disneylandu. Zbývající peníze chtěl investovat do organizací, které bojují proti šikaně.

Samozřejmě, rodinu vybraná částka a zejména ochota dárců velmi potěšila. Celosvětová podpora jim dodala síly, ale po několika dnech zvážili, co považují za podstatnější než výlet do Disneylandu.

„Tento malý kluk byl šikanován. Ke kolika sebevraždám došlo kvůli šikaně?“ zeptala se chlapcovy matky její sestra. Právě proto chtějí vybranou částku raději věnovat organizacím, které zvyšují povědomí o dwarfismu a bojují proti šikaně. Zvažují například místní organizace Dwarfism Awareness Australia a Balunu Healing Foundation.

Chtějí totiž zajistit, aby si už nikdo nemusel procházet tím peklem, kterým si dennodenně prochází Quaden a jeho rodina.

Šikaně čelí každý den

Quaden Bayley má formu dwarfismu, vzácného onemocnění, které způsobuje výrazné zpomalení a zastavení růstu, deformaci páteře. Kvůli tomu ho v podstatě denně šikanují spolužáci a další lidé. Máma se proto po jednom z takových školních incidentů rozhodla natočit plačícího chlapce na video. Devítiletý chlapeček v něm žádá mámu o nůž, protože si chce vzít život.

Video a později postupně i Facebook a Instagram jeho mámy z internetu zmizely. Chtěli si tak chránit soukromí, vzbudilo to však ještě více konspirací a domněnek, že video je falešné a chlapeček je ve skutečnosti 18letý muž.

To, že nešlo o podvod a chlapec opravdu zažívá těžké chvíle, jsme již objasňovali v předešlém článku. Jako důkaz může posloužit například video z roku 2015, kde matka tehdy 4letého dítěte vyprávěla o potřebě rozšiřování povědomí o dwarfismu, nebo fakt, že absolvoval videohovor s Williamsem.

Doporučeno
Malý Quaden trpící dwarfismem spustil vlnu hoaxů. Internet lže, že má 18 let a je instagramovou celebritou Malý Quaden trpící dwarfismem spustil vlnu hoaxů. Internet lže, že má 18 let a je instagramovou celebritou 22. února 2020 21:57
Domů
Sdílet
Diskuse