Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. března 2020 22:00
Čas čtení 0:31
Tina Hamarova

V Itálii se ze dne na den koronavirem nakazilo téměř 3 500 lidí. 175 jich zemřelo

V Itálii se ze dne na den koronavirem nakazilo téměř 3 500 lidí. 175 jich zemřelo
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Itálie je druhou nejvíce zasaženou zemí světa po Číně.

Z Itálie přicházejí každý den čím dál víc katastrofální čísla. Od pátku přibylo téměř 3 500 nových případů a zemřelo 175 pacientů. Itálie tak počtem nakažených onemocněním Covid-19 překročila hranici 20 tisíc nakažených a je druhou nejvíce postiženou zemí po Číně. Celkově onemocnění podlehlo už 1 441 Italů.

Oproti předchozímu dni zemřelo z pátku na sobotu méně lidí, podle stránky worldometer je aktuálně v kritickém stavu minimálně 1 500 pacientů.

Itálie pro kritickou situaci zrušila většinu civilních letů na největší letiště v zemi, včetně Říma. Přerušení se nebude týkat letů určených na naléhavé zdravotní služby či pro státní představitele. Kromě toho je celá země již téměř týden v povinné karanténě, narůstající počet nemocných přesto nedokáže zastavit.

Doporučeno
Svědectví Češek žijících v Itálii: Řím je poloprázdný, je tu cítit strach Svědectví Češek žijících v Itálii: Řím je poloprázdný, je tu cítit strach 10. března 2020 19:50
Domů
Sdílet
Diskuse