Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. dubna 2020 9:25
Čas čtení 0:45
Daniel Mikolášik

V Ekvádoru nechávají těla mrtvých na opuštěných ulicích. Pohřební služby kvůli koronaviru nestíhají

NEWS EKVÁDOR KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Některá mrtvá těla z ulic musí dokonce odvážet armáda.

Největší ekvádorská město Guayaquil se s aktuální pandemií koronaviru musí vypořádat po svém. Jelikož v důsledku nákazy v zemi denně umírají desítky pacientů, pohřební služby nestíhají odvážet těla. Ve městě proto nechávají lidé své mrtvé příbuzné ležet na opuštěných ulicích.

Jak informuje CNN, nemocnice jsou přeplněné a nemají dostatek lůžek pro přijetí dalších nemocných pacientů. Stejně tak i hřbitovy a pohřební služby jsou vytížené a zažívají kolaps. Některá mrtvá těla z ulic musí dokonce odvážet armáda.

Doporučeno
Při osmihodinovém výslechu nám nedali ani napít. Zažil jsem peklo a jsem rád, že jsem z něj pryč, říká Čech uvíznutý v Ugandě Při osmihodinovém výslechu nám nedali ani napít. Zažil jsem peklo a jsem rád, že jsem z něj pryč, říká Čech uvíznutý v Ugandě 2. dubna 2020 14:01

Ve městě převládá chaos, někteří dokonce mají své zesnulé blízké doma i několik dní. Jiní nemají na výběr a musí je vynášet ven na vyprázdněné ulice.

Domů
Sdílet
Diskuse