Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2020 19:10
Čas čtení 0:52
Adam Novosad

Legendární ICQ se vrací na scénu. Oblíbená aplikace chce mladé zaujmout speciálními funkcemi

TECH
Uložit Uložené

Aplikace se chce vrátit do popředí ve velkém stylu.

V legendární aplikaci ICQ jsme kdysi strávili celé hodiny. S kamarády jsme komunikovali, hrávali hry a posílali si vtipné nálepky, ale postupem času platforma upadla do zapomnění. Nahradily ji modernější a efektivnější programy, což chce nyní změnit ruská společnost Mail.ru Group.
 
Rusové původní ICQ vlastní od roku 2010 a několikrát se ho pokoušeli posunout zpět na výsluní, avšak většinou neúspěšně. Tentokrát se však chystají využít pandemii koronaviru, kdy všichni zůstávají v pohodlí svých domovů, a spustili tak novou verzi s názvem ICQ New.


Nový komunikátor byl vyvinutý na základech původní aplikace, ale obsahuje hned několik speciálních funkcí, kterými chtějí vývojáři přilákat mladou generaci zpět. Důraz bude kladen na videohovory až pro 30 lidí, skupinové hovory a využívání umělé inteligence, díky čemuž budeš moci instantně odpovídat na zprávy pomocí navrhované predikce. Aplikace zvládne rozluštit i hlasové nahrávky.

Ve skupinových konverzacích se bude moci objevit až 25 milionů uživatelů, pomocí funkce push-to-talk můžeš ICQ New přeměnit na vysílačku a aplikace bude obsahovat nástěnku, kde můžeš přidávat příspěvky v textové i obrázkové formě.

Doporučeno
5 důležitých otázek o Tekashim po propuštění: Může jít na Instagram? Je v ohrožení života? Čeká ho program na ochranu svědků? 5 důležitých otázek o Tekashim po propuštění: Může jít na Instagram? Je v ohrožení života? Čeká ho program na ochranu svědků? 3. dubna 2020 10:26

Chybět samozřejmě nemůže ani nový design, díky kterému se aplikace posouvá mílovými kroky do začínající 20. let 21. století.

Domů
Sdílet
Diskuse