Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. května 2020 19:03
Čas čtení 0:39
Tina Hamarova

V moskevské zoo zemřel aligátor, který údajně patřil Adolfu Hitlerovi

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Aligátor se jménem Saturn se dožil neuvěřitelných 84 let.

Aligátor jménem Saturn, který prožil život jako z románu Ericha Maria Remarqua, zemřel v moskevské zoo. Informuje o tom ABC News.

Za svých 84 let si toho Saturn prožil opravdu dost. Původně pochází z amerického Mississippi, odkud ho darovali berlínské zoo, z níž při bombardování v roce 1943 utekl. Tři roky prožil na neznámém místě, dokud ho v roce 1946 nenašli britští vojáci, kteří aligátora darovali do Sovětského svazu.

Právě po těch třech tajemných letech se zrodila legenda, že aligátor ve skutečnosti neměl jít do zoo, ale ve sbírce ho měl sám Adolf Hitler.

„Zvířata nejsou zapojena ve válce ani v politice, proto by bylo absurdní vinit je za lidské hříchy,“ napsala ve stanovisku moskevská zoo, která dodala, že se o Saturna vzorně starali až do jeho smrti.

Doporučeno
Od nejtragičtějšího požáru v Praze uběhlo 25 let. Kvůli ledničce zabily agresivní plameny osm lidí a 34 se jich zranilo Od nejtragičtějšího požáru v Praze uběhlo 25 let. Kvůli ledničce zabily agresivní plameny osm lidí a 34 se jich zranilo 26. května 2020 15:00

Tak jako kolují mýty o tom, že Saturn patřil Hitlerovi, člověk by si mohl snadno domyslet, že po válce putoval do Sovětského svazu i proto, že měl o tvora zájem samotný vůdce SSSR Josef Stalin.

Domů
Sdílet
Diskuse