Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2020 13:30
Čas čtení 6:38
Dominik Vetrák

7 nejočekávanějších filmů a 3 nejočekávanější seriály, které uvidíme ještě letos

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Na co budeme v houfech chodit do kina?

Máme za sebou prvních 5 měsíců roku 2020, ale z hlediska nových filmů a seriálů na tom bude i červen zase jednou chudě. Kina se totiž naplno začnou otevírat až v červenci. Kvůli koronaviru se řada seriálů a filmů odložila až na příští rok, a tak si v tomto článku posvítíme na ty, které s jistotou uvidíme ještě letos (tedy v případě, že kina znovu nezavřou).

Doporučeno
Myslíš si, že znáš Harryho Pottera? Tyto postavy ve filmech nikdy nebyly, zná je jen pravý fanoušek Myslíš si, že znáš Harryho Pottera? Tyto postavy ve filmech nikdy nebyly, zná je jen pravý fanoušek 21. května 2020 9:59

1. Tenet (r. Christopher Nolan)

Geniální režisér Chris Nolan se tři roky po Dunkirku vrací do kin s epickým sci-fi o experimentech s časem. Čekají nás skvělé herecké výkony, blockbusterové akce, originální nápady a špičková úroveň kinematografie. Ve filmu se dokonce dočkáme scény, při níž vybuchne reálný Boeing 747. Nolan raději nechal zničit skutečné letadlo, protože to studio vyšlo levněji než tvorba všech vizuálních efektů.

Nikdo přesně neví, o čem Tenet bude (samotným hercům prý film přijde chaotický), ale hlavní postavy se v něm budou snažit zabránit 3. světové válce. Využívat přitom budou přetáčení času (ne cestování v čase jako takovém).

Kromě Roberta Pattinsona uvidíme i herce jako John David Washington (BlacKkKlansman) a Elizabeth Debicki (Widows) uvidíme i Aarona Taylora-Johnsona, (Kick-Ass), Dimple Kapadia, Clémence Poésy (Fleur Delacour z Harryho Pottera) či Kenneth Branagh. Sám režisér snímek popsal jako špionážní epos s velkým množstvím akce. To potvrdil i Washington, který přiznává, že to bylo fyzicky neuvěřitelně náročné.


2. A Quiet Place 2 (r. John Krasinski) – 3. 9. 

Koronavirus udeřil těsně před premiérou Tichého místa 2. Pokud bychom ho v Evropě pocítili o 2 týdny později, v kinech bychom si užili pokračování jednoho z nejlepších hororových thrillerů 21. století. Herec, scénárista a režisér v jedné osobě, John Krasinski, je ale spolu se studiem Paramount určitě rád, že se to nestalo. Snímek by totiž v kinech nestihl vydělat dostatečně hodně peněz. 

Na pokračování příběhu Abbotta si tak počkáme do září. Kromě scén ze současnosti, které nám ukáží, kam se rodina vydá po neštěstí v jejich domě z jedničky, nám tvůrci ukáží i scény z minulosti.

Doporučeno
Tiché místo 2 opět utiší kinosály. Nový trailer odhaluje, jak šílené a hrůzostrašné to bylo, když mimozemšťané zaútočili Tiché místo 2 opět utiší kinosály. Nový trailer odhaluje, jak šílené a hrůzostrašné to bylo, když mimozemšťané zaútočili 1. února 2020 13:27

Konkrétně se podíváme na to, jak vypadal první den invaze mimozemšťanů, což jistě bude nesmírně vzrušující. Kritici, kteří snímek viděli, jej vychvalovali do nebes, a my se tak nemůžeme dočkat, až znovu zasedneme do kinosálů, ve kterých bude slyšet i spadnutí jehly. 

Film totiž pracuje s tématem absolutního ticha. Pro ty, kdo neviděli jedničku: mimozemšťané se dostali na Zemi a zabíjejí každého člověka, kterého zaslechnou. Nevidí a orientují se podle zvuku. Pokud tedy nevydáš ani hlásku, teoreticky jsi v bezpečí. Ve dvojce bude mít velkou roli i Cillian Murphy známý z Peaky Blinders.


3. The King’s Man – 17. 9. (r. Matthew Vaughn) 

Spin-off špionážní série Kingsmen jsme měli původně vidět už v únoru, ale poté, co Disney koupilo studio Fox, přesunuli premiéru snímku až na podzim. Do té doby se ale mohl pyšnit úžasně vypadajícími trailery, které nadchly každého fanouška filmů. Režisér Matthew Vaughn je zárukou kvality a my věříme, že se u historicky laděného The King's Man pozapomeneme v kinosálech s otevřenými ústy.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 84944 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jakou bude mít James Bond špionážní konkurenci, která ho může překonat
  • Remake jakého legendárního muzikálu chystá Steven Spielberg
  • Jaký film bude letos nejvíce nabitý hereckými esy Hollywoodu
  • Jak Tom Cruise obsazoval herce do Top Gun 2 a jaké zkoušky museli nejprve překonat
  • Jaký bude první seriál ze světa Marvelu na Disney+ a proč by ses na něj měl těšit
  • Pokračování kterého úžasného seriálu uvidíme už za pár týdnů
Domů
Sdílet
Diskuse