Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2020 16:48
Čas čtení 0:30
Viktor Kniš

Modul kosmické lodě Crew Dragon se úspěšně připojil k ISS

TECH
Uložit Uložené

Po 19 hodinách lidská posádka úspěšně dorazila na Mezinárodní vesmírnou stanici.

Soukromá společnost SpaceX ve spolupráci s organizací NASA úspěšně vyslala dva astronauty k Mezinárodní vesmírné stanici. V neděli krátce před 16:30 přesně podle plánu se modul lodě Crew Dragon připojil k ISS.

Doporučeno
Velký test piv do 10 korun: Víme, kterým značkám se rozhodně vyhnout a které neurazí a ulehčí tvé peněžence Velký test piv do 10 korun: Víme, kterým značkám se rozhodně vyhnout a které neurazí a ulehčí tvé peněžence 31. května 2020 16:51

Na palubě lodi společnosti Space X jsou američtí astronauti Robert Behnken a Douglas Hurley. Jde o první případ v historii, kdy raketa komerčního firmy vynesla astronauty na oběžnou dráhu Země.

Mise je pro USA mimořádně důležitá. Američané se dosud museli devět let spoléhat na spolupráci s Ruskem, které bylo jedinou zemí schopnou vysílat lidské posádky na Mezinárodní vesmírnou stanici, úspěch SpaceX tak zbavil Spojené státy americké závislosti na svém ruském protějšku.

Domů
Sdílet
Diskuse