Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2020 21:18
Čas čtení 0:40
Adam Novosad

Aerolinka začala znovu létat do Itálie. Ve vzduchu zjistila, že letiště na Sardinii je stále zavřené a vrátila se zpět

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Zmatek na státní a regionální úrovni způsobil úsměvný incident.

Úsměvný incident se odehrál na palubě letadla německé společnosti Eurowings. Její piloti vzlétli z města Dusseldorf a směřovali na sardinské letiště Olbia Airport ležící v Itálii, informuje CNN.

Doporučeno
Modul kosmické lodě Crew Dragon se úspěšně připojil k ISS Modul kosmické lodě Crew Dragon se úspěšně připojil k ISS 31. května 2020 16:48

Let s označením EW9844 vystartoval 23.května, a i když šlo o letoun Airbus A320 s kapacitou více než 150 pasažérů, na palubě se nacházeli pouze dva cestující

Všichni se spoléhali na to, že rozhodnutí italského ministerstva o znovuotevření letiště v Olbii od 17. května zůstává v platnosti, ale v rámci komunikace mezi leteckou společností a italskými úřady pozapomněli na to, že ve stejný den regionální úřady na Sardinii nařízení ministerstva zrušily a letiště ponechaly zavřené až do 2. června.

Aerolinka začala znovu lietať do Talianska. Vo vzduchu zistila, že letisko na Sardínii je stále zatvorené a vrátila sa naspäť
Zdroj: Juke Schweizer/Wikimedia Commons

Vtipný moment tak nastal až ve chvíli, kdy let EW9844 vletěl do sardského leteckého prostoru a tamní dispečeři mu oznámili, že letiště není v provozu.

Eurowings ale dostaly šanci přistát v sardském městě Cagliari, což odmítly a vrátily se zpět do Düsseldorfu. Oba cestující na palubě dostali možnost bezplatně si vyměnit letenky, ale na tento zážitek zřejmě nikdy nezapomenou.

Domů
Sdílet
Diskuse