Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. června 2020 18:41
Čas čtení 1:19
Viktor Kniš

Plačková se vyfotila s mládětem tygra na vodítku, kritizují ji ochránci zvířat. Jak víte, že jsem mu nepomohla, ptá se

OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Zuzana Plačková schytala velké množství kritiky kvůli fotografii s malým tygrem na vodítku.

Fotka influencerky Zuzany Plačkové s mladým tygrem na vodítku v bratislavské Petržalce vyvolala bouřlivou diskusi. Kromě uživatel naů Instagramu svým názorem přispěl i europoslanec Martin Hojsík, který je odborníkem na životní prostředí a zároveň má dlouholeté zkušenosti s prací v neziskové organizaci, která zastřešovala ochranu divokých zvířat.

„Mládě tygra není panák na hlazení pro kolemjdoucí na bratislavském sídlišti. Tygr je divoká šelma, no a ve srovnání se psy a kočkami mají tygři velmi jiné potřeby – tak jednoduché to je. Když je něco legální, neznamená to hned, že je to i morální a správné,“ píše odborník na svém facebookovém profilu. Desítky lidí s nim souhlasí.

Podle Martina Hojsíka je největším problémem, že na Slovensku jsou stále povoleny soukromé chovy pro šelmy, jakými jsou tygři, medvědi nebo lvi. „I když nevím o tom, že by majitelé tohoto mláděte dělali něco nelegálního, je na místě zamyslet se nad morálností takového chovu,“ vysvětluje dále s tím, že soukromý chov divokých šelem přispívá k nelegálnímu obchodu s ohroženými druhy a transportem zvířat v nehumánních podmínkách.

Domů
Sdílet
Diskuse