Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
20. července 2020 v 15:38
Čas čtení 4:04
Adrián Lukáč

Nejlepší virální Android a iOS hry poslední dekády: Pou, Temple Run, Fruit Ninja a další. Které z nich tě bavily nejvíce?

Nejlepší virální Android a iOS hry poslední dekády: Pou, Temple Run, Fruit Ninja a další. Které z nich tě bavily nejvíce?
Zdroj: Rovio Entertainment Corporation
TECH ANDROID
Uložit Uložené

Hry, které na svém smartphonu hrál téměř každý.

Dva nejpopulárnější operační systémy pro smartphony jsou tu s námi již přes 10 let. Za tu dobu bylo pro ně vyvinuta řada her. Některé z nich se staly natolik úspěšnými, že obsazovaly první příčky v žebříčcích Google Play a App Store dlouhé měsíce až roky. Na mnoho z nich se ale již zapomnělo.

Doporučeno
Online hry, které jsme jako děti milovali. Najdeš v našem seznamu i ty svoje? Online hry, které jsme jako děti milovali. Najdeš v našem seznamu i ty svoje? 22. června 2020 v 16:24

Zavzpomínej si s námi v dnešním článku na hry, které jsme hráli na svých smartphonech všichni. Krátili jsme si jimi dlouhé hodiny ve škole či práci, ale jejich sláva pominula a dnes už bys mezi svými přáteli jen marně hledal někoho, kdo ještě hraje některou z těchto her.

Pou

Kdo by si nepamatoval Tamagoči. Paul Salameh v roce 2012 vzal tento jednoduchý nápad virtuálního zvířátka, vytvořil pěknou kreslenou grafiku, přidal některé funkcionality navíc a vznikl Pou.

Na rozdíl od Tamagoči ale nemohl umřít. Ačkoliv domácí zvířátko na první pohled moc nepřipomínal (názor na jeho vzhled si udělal každý sám), stal se natolik populárním, že ho měli v mobilu téměř všichni. Od dětí, přes studenty a maminky na mateřské až po některé důchodce. Kdo ho neměl, tak jen proto, že ještě neměl smartphone s Androidem nebo iOS.

Pou
Pou Zdroj: Pinterest.com

Subway Surfers

Pokud jsi v letech 2012 až 2014 vlastnil smartphone, tak se ti určitě nevyhnuly ani endless runner hry. Hra začíná jednoduchou zápletkou. Jake nebo jiný vybraný charakter je přichycen při sprejování graffiti na vlak. Hlídač se svým psem ho začne honit a úkolem hráče je co nejdéle vydržet vyhýbat se překážkám a zároveň sbírat mince a tím nahrát co nejvyšší skóre. Ovládání postavy je velmi jednoduché – svajpování po displeji do stran.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Zkušební
0 Kč
7 dní zdarma
Přístup k prémiovým článkům
Nejdříve máš předplatné na 7 dní zdarma a následně od 29. 10. 2024 platíš 125 Kč jednou za 4 týdny
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Domů
Sdílet
Diskuse