Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2020 11:10
Čas čtení 0:39
Matej Krajčovič

66letý Slovák na kole nadýchal 5 promile, hodnotu si však prý neumí nijak vysvětlit

NEWS ALKOHOL SLOVENSKO
Uložit Uložené

Ráno měl podle svých slov jen kávu a den předtím jedno pivo.

Slovenská policie pokračuje v kontrolách alkoholu u cyklistů na cestách. Těm z okresu Levice se však podařil výjimečný úlovek, když zastavili 66letého muže, který nadýchal 5 promile, informují TV Noviny.

Policisté muže zastavili v Tekovských Lužanech, prý na základě toho, že jezdil ze strany na stranu a mimořádně nejistě.

Doporučeno
Šestiletý prvák, který zastřelil svou spolužačku, je nejmladší školní střelec v historii USA Šestiletý prvák, který zastřelil svou spolužačku, je nejmladší školní střelec v historii USA 17. července 2020 9:22

Důchodce televizi tvrdil, že pil pouze kávu a den předtím 10° pivo, ale určitě ne žádný tvrdý alkohol. Údaj na testeru považuje za naprostý nesmysl: „To by som musel padnúť do járku aj s bicyklom, absolútne si to neviem vysvetliť. To musí vykotiť aj koňa.“

5 promile je podle lékaře považováno za extrémní hodnotu, již při 3,5 až 4 promile hrozí člověku smrt. Takto vysoká čísla při fouknutí do testovacího přístroje se však obvykle na displeji ukáží, jestliže se alkoholu napiješ jen pár minut předtím.

Už opakovaná zkouška po pár minutách, případně analýza z odběru krve (na které máš u policistů vždy právo) by měly ukázat mnohem reálnější hodnoty. Muž ji zřejmě nepožadoval a muži zákona vše zaevidovali jako přestupek.

Domů
Sdílet
Diskuse