Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2020 9:22
Čas čtení 7:14
Jakub Paulík

Šestiletý prvák, který zastřelil svou spolužačku, je nejmladší školní střelec v historii USA

Šestiletý prvák, který zastřelil svou spolužačku, je nejmladší školní střelec v historii USA
Zdroj: TASR/AP/Carlos Osorio
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let
a chci zobrazit obsah
zpět na hlavní stránkuZpět

Od šikany spolužáků přešel až k vraždě.

Vyvolával rvačky, tužkou bodl spolužačku a nakonec děvčátko, které mu nedalo pusu, zastřelil. Ani sám prokurátor ale nevěřil, že se šestiletý Dedrick narodil jako vrah. Jeho otec, matka, babička i strýc se paktovali s drogami. Spoušť pistole sice stiskl malý chlapec, ale ve skutečnosti mu cestu k vraždě vystavěla jeho rodina. 

Doporučeno
Mladá Olga Hepnarová před 47 lety najela na Strossmayerově náměstí do davu lidí čekajících na tramvaj Mladá Olga Hepnarová před 47 lety najela na Strossmayerově náměstí do davu lidí čekajících na tramvaj 10. července 2020 15:31
V tomto článku si přečteš:
  • Jak se šestiletý Dedrick dostal k zbrani
  • Proč na Kaylu vystřelil
  • Jak se Dedrickovi daří v současnosti
  • Co si o něm myslí rodina děvčátka, které zastřelil
  • Proč Dedricka neodsoudili

Kayla Rolland
Kayla Rolland Zdroj: TASR/AP/Paul Sancya

Problémové dítě, které vraždilo

Střelba na školách v USA není, bohužel, žádnou výjimečnou událostí. Mezi tamní známé případy patří například masakr na Columbine High School, při kterém dva teenageři zranili a zavraždili desítky lidí. Kauza šestileté zastřelené prvňačky Kayly Rolland je ale o to hrozivější, že ji 29. února v roce 2000 zabil vrstevník, šestiletý Dedrick Owens.

Učitelé chlapce z Buell Elementary School v Mount Morris Township již dříve označili za vysoce rizikového. Pravidelně ubližoval spolužákům, pouštěl se do rvaček a neustále nadával, kvůli čemuž musel častokrát zůstávat po škole, informuje Times. Jednou dokonce bodl jednu ze spolužaček tužkou.

Doporučeno
5 hrůzných rasových útoků na Romy. Připomínají nám, že Black Lives Matter má přesah i do Česka 5 hrůzných rasových útoků na Romy. Připomínají nám, že Black Lives Matter má přesah i do Česka 16. června 2020 20:42

Jak píše Newseek, chlapce plánovali poslat do programu, kde odborníci vychovávají problémové děti. Vycházet mohli nejen z jeho chování, ale také z prostředí, ve kterém vyrůstal. Nestihli však zakročit včas. Dedrick Owens se stal nejmladším střelcem na školách v historii USA. Proč k této tragédii vůbec došlo? A jaký vliv měla na šestiletého vraha jeho rodina?

Ulice, na které žil Dedrick

Prvňačka umírala před očima vyděšené učitelky, která přivolala záchranku

Sestře zavražděné Kayly je v současnosti 31 let, pořád ale nezapomněla na nešťastná poslední slova, která své šestileté sestře věnovala. V době její vraždy byla o 5 let starší a protože jejich matka v dané ráno pracovala, musela vyhnat svou malou sestru do školy. Kayle se ale příliš nechtělo, raději by zůstala doma. Po malé sesterské hádce Kayle řekla, že ji nenávidí. Netušila však, že se jí za tuto větu již nebude moci po příchodu domů omluvit.

Den před vraždou se Dedrick na Kaylu údajně rozzlobil. Chtěl ji totiž políbit a ona ho odmítla. Šestiletý chlapec proto přišel do školy s pistolí, se kterou ji chtěl prý vyděsit. Kromě toho si měl s sebou přinést i nůž. S ním ho však viděla učitelka Alicia Judd, a tak mu ho sebrala, píší Times. Zůstala mu ale pistole.

Doporučeno
16letá Sandra za 4 minuty utopila svou mámu. Před soudem se u fotek oběti společně se sestrou smála 16letá Sandra za 4 minuty utopila svou mámu. Před soudem se u fotek oběti společně se sestrou smála 4. června 2020 15:08

Přímo před zrakem učitelky a přibližně 22 žáků s ní zasáhl Kaylu. Kulka se provrtala přes její pravé rameno a hrudník. Učitelka Alicia si myslela, že nedaleko ní někdo praskl balón. Šlo ale o výstřel. Když spatřila zakrvácenou prvňačku, ihned volala na 911 (záznam telefonátu si můžeš pustit níže), aby přivolala záchranku. Holčička začínala blednout, její rty nabíraly odstín modravé barvy.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 86551 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Kdo skončil kvůli vraždě malé Kayly ve vězení
  • Co řekl Dedrick Kayle těsně předtím, než ji zastřelil
  • Zda se Dedricka podařilo napravit, nebo zůstal kriminálníkem
  • Jak reagoval Dedrickův otec, který seděl ve vězení, na skutek svého syna
  • Co by si přál otec Kayly, aby se stalo s vrahem jeho dcery
Domů
Sdílet
Diskuse