Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. července 2020 12:32
Čas čtení 0:25
Tina Hamarova

Kávová zrna plná kokainu. Italské policii se podařilo prokouknout vskutku originální způsob pašování

ZAJÍMAVOSTI KÁVA
Uložit Uložené

Policii byl podezřelý zejména adresát balíku Santino D'Antonio, což je stejné jméno jako měl mafiánský boss z filmu John Wick 2.

Pořekadlo „to je příliš silný kafe“ nabralo v Itálii reálnější rozměry. Policie totiž odhalila 150 gramů kokainu ukrytých v kávových zrnech, které byly zalepeny páskou namazanou na hnědo, píše web LadBible.

Policii byl podezřelý zejména adresát balíku Santino D'Antonio, což je stejné jméno jako měl mafiánský boss z filmu John Wick 2. Nakonec šlo o padesátiletého muže, který si přišel balík vyzvednout do obchodu s tabákem ve Florencii.

Finanční policie odhalila balík na milánském letišti Malpensa, pravděpodobně směřoval přímo z Kolumbie. Celkově obsahovalo bílý prášek až 500 zrn. 

Akce probíhala pod názvem „Caffe Scorretto“, což naznačovalo slovní hříčku „café correctto“, tedy káva, která tě „napraví“, protože obsahuje i alkoholický nápoj Sambuca.

Doporučeno
Jak se mozek stává otrokem drog a proč závislost není otázkou slabé vůle Jak se mozek stává otrokem drog a proč závislost není otázkou slabé vůle 23. června 2020 9:15
Domů
Sdílet
Diskuse