Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2020 15:39
Čas čtení 1:14
Martin Mičuda

Škoda Slavia je sportovní Scala bez střechy, kterou si ale nekoupíš

Škoda Slavia je sportovní Scala bez střechy, kterou si ale nekoupíš
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/wild-open-and-carefree-the-skoda-slavia-is-the-seventh-student-concept-car/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Opět platí, že studentský výtvor se sériově vyrábět nebude.

Stalo se již jakousi tradicí, že studenti Středního odborného učiliště strojírenského Škoda Auto v Mladé Boleslavi každoročně vyrábějí vlastní automobilový výtvor. Jinak tomu není ani v roce 2020. Letos vytvořili kabriolet. Nese název Slavia a odkazovat má na 125 let historie značky – v roce 1895 Václav Laurin a Václav Klement založili firmu na výrobu jízdních kol, později motocyklů a automobilů.

Jako základ pro nejnovější výtvor posloužil model Scala, což naznačuje zejména čelní maska s LED světly. Zbývající části karoserie jsou kompletně přepracované a přizpůsobené tomu, aby vozidlo bez střechy neztratilo tuhost – karosérie byla vyztužena v oblasti podlahy a zadní dveře zavařili. Pro zlepšení aerodynamiky studenti vytvořili speciální kryt pro zadní partie, které nakonec zakončuje decentní spoiler.

Domů
Sdílet
Diskuse