Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2020 11:37
Čas čtení 0:48
Adam Novosad

Turisté přibrali, stěžují si Benátčané. Museli omezit počet lidí na gondolách, protože se začaly potápět

NEWS
Uložit Uložené

V Benátkách museli přistoupit k razantnímu kroku.

Obyvatelé naší planety postupně nabírají kilogramy, což začíná ovlivňovat i cestovní ruch v zemích jako Itálie. Momentálně na to doplatili gondoliéři z Benátek, kteří se i bez obezity musí poprat s náročnou situací spojenou s úpadkem množství návštěvníků kvůli pandemii koronaviru, informuje CNN.

Gondoliéři v uplynulých týdnech přistoupili k výrazné změně pravidel. Na světoznámých gondolách se po nejnovější změně bude moci svézt maximálně pět lidí namísto šesti, jak tomu bývalo dosud.

Turisti stučneli, sťažujú sa Benátky. Museli obmedziť počet ľudí na gondoliach, lebo sa začali potápať
Zdroj: Pixabay

Důvod je přitom prostý, za poslední roky se průměrná hmotnost turistů zvedla natolik, že se gondoly postupně začaly více a více potápět a gondoliéři měli stále více potíží s jejich ovládáním. „Místo toho, abychom každého nutili postavit se na váhu, omezujeme množství pasažérů,“ konstatoval Andrea Balbi, prezident Benátské asociace gondol.

Domů
Sdílet
Diskuse