Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. srpna 2020 19:48
Čas čtení 0:51
Adam Novosad

Uniklo celé video ze zatčení a vraždy George Floyda. Asi tu takhle zemřu, říkal z posledních sil

NEWS GEORGE FLOYD
Uložit Uložené

George Floyd měl během pár sekund zbraň namířenou na svoji hlavu.

Vražda George Floyda rozpoutala ve Spojených státech amerických, i jinde po světě týdny nekončících protestů proti policejní brutalitě, systémovému rasismu a diskriminaci.

I když se veřejnost dozvěděla o tom, jak probíhaly poslední minuty Floyda téměř všechny detaily, americký soud odmítl poskytnout video z osobních kamer policistů, kteří Floyda zatýkali.

Doporučeno
George Floyd před smrtí 20krát řekl policistům, že nemůže dýchat. Ten, který ho usmrtil, se mu vysmál George Floyd před smrtí 20krát řekl policistům, že nemůže dýchat. Ten, který ho usmrtil, se mu vysmál 9. července 2020 15:26

Britský portál Daily Mail ale nyní získal video z kamer policistů Alexa Kuenga a Thomase Lanea. Na místo dorazili jako první poté, co dostali hlášení, že Floyd zaplatil za cigarety v obchodě Cup Foods falešnou dvacetidolarovou bankovkou.

Namísto útěku z místa činu zůstal Floyd sedět v autě před obchodem, kam přišli policisté a pokusili se ho oslovit. Během pár vteřin už měl namířenou zbraň u hlavy. Nakonec ze svého auta vystoupil, aby ho policisté mohli usadit do policejního vozidla, čemuž se však bránil. Křičel, že trpí klaustrofobií, ale skončil na zemi s policisty na sobě.

Život George Floyda ukončil policista Derek Chauvin, když mu téměř devět minut držel koleno na krku přesto, že Floyd dokola opakoval, že nemůže dýchat. V jednu chvíli konstatoval, že tímto způsobem pravděpodobně zemře. Derek Chauvin je momentálně obviněn z vraždy a zabití, zatímco ostatní tři příslušníci čelí obviněním z napomáhání vraždě.

Domů
Sdílet
Diskuse