Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2020 15:26
Čas čtení 1:07
Adam Novosad

George Floyd před smrtí 20krát řekl policistům, že nemůže dýchat. Ten, který ho usmrtil, se mu vysmál

NEWS GEORGE FLOYD
Uložit Uložené

Na povrch se dostaly nové informace o tom, jak došlo k usmrcení George Floyda, kterému na krku klečel policista dlouhé minuty.

Na veřejnost se po více než měsíci dostaly přepisy toho, co se událo, když policisté zadrželi a nakonec usmrtili Afroameričana George Floyda v Minneapolis. Už předtím svět věděl, že Floyd ležel na zemi a opakovaně policisty, kteří mu klečeli na těle, prosil, aby přestali, protože nemohl dýchat, informuje The Guardian.

Doporučeno
Brutální začátky UFC: Šílené knockouty, obrovské váhové rozdíly a takřka žádná pravidla Brutální začátky UFC: Šílené knockouty, obrovské váhové rozdíly a takřka žádná pravidla 8. července 2020 11:03

Přepisy záznamů z kamer, které měli policisté na těle, nyní ukázaly, že Floyd měl z mužů zákona panický strach a více než 20krát řekl, že nemůže dýchat. Když tuto větu zopakoval poněkolikáté, policista Derek Chauvin klečící na jeho krku poznamenal, že na to, aby mohl mluvit, potřebuje hodně kyslíku, a své koleno neposunul.

Domů
Sdílet
Diskuse