Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2020 16:01
Čas čtení 0:45
Adam Novosad

Za vládní finanční podporu v čase koronaviru si koupil Lamborghini

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ani pandemie koronaviru nezastavila tohoto muže v plnění svých snů.

Světová ekonomika utrpěla kvůli pandemii koronaviru těžký úder, ale přesto se najdou jednotlivci, kteří si z financí těžkou hlavu nedělají. Nejde teď o miliardáře na samotném vrcholu žebříčku nejbohatších lidí, ale o podnikavce, kteří se pokusili zneužít vládní schémata na podporu malých podnikatelů, upozorňuje The Guardian.

Jedním z nich se měl stát Lee Price III z Texasu, který od vlády na základě falešných a podvodných informací vylákal přibližně 1,6 milionu dolarů. Místo toho, aby peníze použil na pomoc svému údajně trpícímu byznysu, rozhodl se raději investovat do nového Lamborghini.

Za vládnu finančnú podporu v čase koronavírusu si kúpil Lamborghini
Zdroj: PxHere

Luxusní auto ale nebylo jedinou investicí za vládní peníze. Price následně utratil tisíce dolarů za výlety do striptýzového klubu, nakoupil si šperky a hodinky od značky Rolex a vozový park nakonec rozšířil i o pick-up od Fordu.

Muž z města Houston byl obviněn z poskytnutí falešných údajů úřadům, i z bankovního podvodu. Vynalézavý chlapík měl použít program na ochranu mezd zaměstnanců, který poskytuje půjčky s nízkým úrokem firmám během pandemie.

Doporučeno
Jaký je nejrychlejší způsob dopravy po Praze? Stojí pár korun, je zábavný a bez emisí Jaký je nejrychlejší způsob dopravy po Praze? Stojí pár korun, je zábavný a bez emisí 4. srpna 2020 18:00

 

Ve dvou žádostech od společností Price Enterprises Holdings a 713 Construction uvedl nejen vymyšlené údaje o zaměstnancích a nákladech, ale jako ředitele konstrukční firmy uvedl člověka, který byl v době podání žádosti již měsíc mrtvý.

Domů
Sdílet
Diskuse