Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2020 17:12
Čas čtení 0:41
Adam Novosad

Majetek Marka Zuckerberga má poprvé v historii hodnotu více než 100 miliard dolarů

NEWS MARK ZUCKERBERG
Uložit Uložené

Zakladatel Facebooku si na nedostatek prostředků stěžovat nemůže.

I když Spojené státy americké hlásily během uplynulých měsíců rekordní přírůstky nezaměstnaných, majitelé největších technologických firem si na propady majetku stěžovat nemohou, upozorňuje CNN.

Spíše naopak, o čemž se nyní přesvědčil i Mark Zuckerberg jako zakladatel Facebooku. Instagram, který Facebook delší dobu vlastní, představil 5. srpna službu Reels, kterou chce pohřbít konkurenci v podobě TikToku, a burzovní trhy reagovaly pozitivně. Zuckerberg dodnes vlastní 13 procent akcií Facebooku, a tak si letos polepšil o 22 miliard dolarů.

Doporučeno
Instagram spustil konkurenci TikToku Instagram spustil konkurenci TikToku 5. srpna 2020 15:45

Díky nárůstu hodnoty akcií Facebooku tak majetek Marka Zuckerberga vůbec poprvé v historii překročil hranici 100 miliard dolarů. Překročením této hranice se připojil do exkluzivního klubu osob, jejichž majetek dosáhl více než magickou hranici 100 miliard. Dosud v něm byli jen Bill Gates a Jeff Bezos.

Majetok Marka Zuckerberga má prvýkrát v histórii hodnotu viac ako 100 miliárd dolárov
Zdroj: TASR/AP

Až bláznivě znějí zprávy o tom, na kolik si díky nebo navzdory pandemii Zuckerberg a Bezos letos přišli. Bezos se sice v roce 2019 rozvedl se svou manželkou MacKenzie a odevzdal jí část majetku, avšak mrzet ho to nemusí.

V roce 2020 mu zatím hodnota majetku stoupla o 75 miliard dolarů a pravidelně část akcií proměňuje ve finanční hotovost.

Domů
Sdílet
Diskuse