Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
5. srpna 2020 15:45
Čas čtení 0:56
Adam Novosad

Instagram spustil konkurenci TikToku

TECH
Uložit Uložené

Instagram odmítá přenechat TikToku lukrativní část trhu na sociálních sítích.

Ve Spojených státech amerických narůstají hlasy volající po zákazu nebo změně vlastnictví aplikace TikTok. Ta je osočována ze špionáže pro čínskou vládu, a tak se hovoří o kompletním zákazu TikToku na americkém trhu či jeho prodeji Microsoftu, informuje Axios.

Do hry proto vstupuje Instagram, který právě dnes spouští službu Instagram Reels s nadějí, že vytvořil zabijáka svého největšího konkurenta. Reels budou fungovat na podobném principu jako TikTok, uživatelé dostanou příležitost vytvářet 15sekundová videa plná filtrů, efektů či hudby dostupné v masivní kolekci.

Hlavním tahákem Reels bude fakt, že v aplikaci Instagram budou mít tvůrci možnost získat obrovské množství fanoušků i na základě jednoho úspěšného videa.

Funkce poslouží zejména profesionálnějším tvůrcům, kteří využijí širokou paletu možností pro úpravy videa jako střih či překrývání jednoho videa jinou nahrávkou nebo fotkou.

Doporučeno
Část TikToku možná od Číňanů odkoupí Microsoft. Obchod desetiletí by vyhovoval i Donaldu Trumpovi Část TikToku možná od Číňanů odkoupí Microsoft. Obchod desetiletí by vyhovoval i Donaldu Trumpovi 4. srpna 2020 18:47

Instagram funkci Reels zakomponuje do aplikace v sekci Explore, kde se budeš moci prokliknout na Stage a objevovat ta nejpopulárnější videa z celého světa.

V tom spočívá hlavní rozdíl mezi současným algoritmem, protože momentálně na Instagramu vidíš zejména to, co tě podle aplikace nejvíce zajímá. V Reels uvidíš to, co zajímá celý svět. A ode dneška bude funkce dostupná ve více než 50 zemích světa.

Domů
Sdílet
Diskuse