Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. srpna 2020 16:13
Čas čtení 1:08
Dominik Vetrák

Vyšla první reklama na PlayStation 5. Láká na revoluci v ovládání her díky geniálnímu ovladači DualSense

TECH
Uložit Uložené

Maďarský PlayStation uvolnil reklamu dříve, než měl. Teď ji už máme venku oficiálně.

Maďarský PlayStation vydal reklamu pro PlayStation 5 o něco dříve, než bylo plánováno. Uplynulo však pár hodin a PlayStation reklamu vydal společně s dalšími dojmy vývojářů, kteří vytvářejí exkluzivní hry pro PS5. Podle nich je ovladač opravdu revoluční a dovoluje jim přidávat do hry mechaniky, jaké předtím nemohli. Obzvlášť, co se detekce nepřátel týká.

Doporučeno
Recenze: Ghost of Tsushima je nejkrásnější hrou této generace. Jako samuraj se nebudeš moci odlepit od ostrova plného Mongolů Recenze: Ghost of Tsushima je nejkrásnější hrou této generace. Jako samuraj se nebudeš moci odlepit od ostrova plného Mongolů 14. července 2020 16:08

Jeden příklad uvádí, že při speciálním úderu Milese Moralese ve hře Spider-Man: Miles Morales budeme cítit, jak se útok nabíjí z levé strany ovladače, přičemž se jeho síla vypustí v pravé straně. Více podobných informací od vývojáře najdeš zde.

Reklama je sama o sobě tak trochu nudná a ani samotný obsah není nijak ohromující, když se na obrazovce děje totéž, co v milion dalších videoherních reklamách. Hrdinka bojuje, utíká a v pozadí zní úžasný hlas slibující nové zážitky.

Hráči by však měli zpozornět, protože to nejsou jen prázdná slova. Jednou z výhod, které má PlayStation 5 oproti Xbox Series X, je ovladač DualSense. Jde o revoluční přístroj, se kterým budeme hry vnímat úplně jinak než dosud.

Bude obsahovat adaptivní tlačítka (L2, R2). Hráč bude cítit rozdíl mezi natahováním tětivy u luku a střílením ze zbraně. Joystick reaguje na různé prostředí tak, aby to hráč cítil přímo v rukách. Ovladač vnímá odpor vody, písku a ledu různě.

Samozřejmostí je USB-C výstup pro nabíjení, audio jack pro sluchátka a také touch pad. Ten bude mít obdélníkový tvar uprostřed ovladače, kterým ve většině her například otvíráš mapu.

Vzhledem ke zpětné kompatibilitě PS5 s hrami na PS4 je nutné, aby ovladač podporoval stejné úkony. Share tlačítko nahradil Create button, o kterém uslyšíme více později. V podstatě ale půjde o rozšířené možnosti nahrávání videí a obrázků z hraní.

Ve videu níže se o ovladači DualSense dozvíš vše, co potřebuješ vědět

Domů
Sdílet
Diskuse