Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. srpna 2020 17:41
Čas čtení 2:00
Dominik Vetrák

Vyšly první recenze na Tenet. Je z něj nezapomenutelný filmový zážitek, nebo jen akční film bez myšlenky?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Natočil Christopher Nolan další masterpiece, nebo zklamání roku?

Na Tenet jsme čekali jako na spasení. Popravdě řečeno, celý Hollywood a svět tak vnímal nejnovější film od geniálního režiséra Christophera Nolana (Inception, Dark Knight, Interstellar). Nikdo si nepřipouštěl, že by šlo o něco jiného než naprostou pecku, která oživí a otevře kina po celém světě jako první velký blockbuster po koronakrizi. Jenže přišly první recenze a nás polila studená sprcha.

Na Rottentomatoes má snímek průměrné hodnocení 7,06/10 a na Metacritic 71/100. Stále jde o nadprůměrné hodnocení, které se ještě může navýšit nebo snížit. Rozhodně jde o kvalitní film, ale od každého nového filmu od Nolana máme očekávání, že se hodnocení budou pohybovat kolem devítek, ne sedmiček. Co konkrétně tedy na snímek říkají jednotliví recenzenti?

Doporučeno
10 + 1 nejlepších filmů od Netflixu: Oscaroví vítězové, zábavné akční filmy a nezapomenutelné příběhy 10 + 1 nejlepších filmů od Netflixu: Oscaroví vítězové, zábavné akční filmy a nezapomenutelné příběhy 5. dubna 2020 8:46

The Guardian nazval film zmetkem, dokonce tvrdí, že nestojí ani za návštěvu kina, ať je to jakkoli bezpečné. Recenzentky Catherine Shourd tvrdí, že snímek je oslňující, ale zároveň neuvěřitelně fádní. Děj je prý rutinní a ničím výjimečný. Filmu Tenet udělila dvě hvězdičky z pěti.

Recenzent Mike McCahill z IndieWire udělil filmu Tenet známku C. Podle něj je Tenet příliš úsečný na to, aby zábavně dokázal využít svou premisu. To mu ale nemusí bránit v tom, aby se stal úspěšným hitem.

Domů
Sdílet
Diskuse