Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2020 12:02
Čas čtení 0:44
Adam Novosad

Exotický ostrov otevírá brány jen turistům, kteří již prodělali covid-19

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Na rozdíl od brazilské pevniny na ostrově neevidují ani jednu smrt na koronavirus.

Cestování na dovolenou v době pandemie koronaviru patří mezi komplikovanější aktivity. Člověk nikdy neví, jestli se ze dne na den nezmění cestovatelské semafory a nevznikne mu při návratu domů povinnost strávit několik dní v karanténě.

I když se všichni chceme onemocnění covid-19 vyhnout, jeden brazilský exotický ostrov Fernando de Noronha znovu otevírá své brány turistům, avšak pouze v případě, že jsi už koronavirus překonal, informuje Traveller.

Exotický ostrov otvára brány len turistom, ktorí už prekonali Covid-19. Ak sa koronavírusu vyhýbaš, dovolenkovať tam nemôžeš
Zdroj: Wikimedia Commons

Ostrov je jedním z nejunikátnějších v celé Brazílii, protože ho dokonce zařadili na seznam světového dědictví UNESCO, jenže tamní ekonomika od března, kdy ostrov uzavřeli, trpí rozsáhlým propadem.

Odteď však rekreanti, kteří se prokáží testem na protilátky na nový koronavirus, budou mít vstup bez problémů povolen. Test nesmí být starší než 20 dní a musí prokazovat, že turista měl onemocnění covid-19 a vyléčil se z něj.

Doporučeno
Češka Xholakys z OnlyFans: Fanoušek chtěl ode mě koupit fotku použitého tamponu. Prodala jsem mu ji za 2,5 tisíc korun (Rozhovor) Češka Xholakys z OnlyFans: Fanoušek chtěl ode mě koupit fotku použitého tamponu. Prodala jsem mu ji za 2,5 tisíc korun (Rozhovor) 30. srpna 2020 10:30

Správce ostrova Guilherme Rocha prohlásil, že na základě současného chápání vědci uvádějí velmi nízkou pravděpodobnost opětovného nakažení koronavirem, a tak se úřady na ostrově rozhodly pro takový krok.

Na ostrově přitom najdeš kolem 3 500 obyvatel a stabilní situaci, protože navzdory pandemii na brazilské pevnině, na ostrově Fernando de Noronha, neevidují ani jednu smrt zapříčiněnou koronavirem.

Domů
Sdílet
Diskuse