Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2020 12:03
Čas čtení 1:36
Vojtěch Vanda

Lidé obviňují ministerstvo zdravotnictví, že okopírovalo tabulku o koronaviru z USA. Inspirovali jsme se, přiznává (Aktualizováno)

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví se skrze Twitter Chytré karantény pochlubilo novou statistikou, která, dle údajné analýzy jejích dat, obodovala pravděpodobnost nákazy koronavirem u jednotlivých činností. Nápadně se ale podobá starší americké statistice.

Chytrá karanténa, tedy projekt, který má usnadnit boj s nákazou Covid-19, se pochlubila na svém twitterovém účtu novou statistikou. V ní jsou seřazeny činnosti, které může člověk obvykle dělat podle toho, jak velkému riziku nakažení koronavirem se při jejich vykonávání vystavujeme. Statistika se ale nejen graficky, ale i jejím obsahem nápadně podobá té, kterou vytvořila Texaská zdravotnická asociace.

Doporučeno
Nejlepší české facebookové skupiny. Do kterých se přidat? Nejlepší české facebookové skupiny. Do kterých se přidat? 30. srpna 2020 11:38

„Chytrá karanténa analyzovala tisíce dat, abychom mohli sestavit přehled činností podle míry rizika nákazou koronavirem,“ tvrdí tweet, který v pondělí dopoledne sdílel oficiální účet české Chytré karantény. K tomu dodává: „Pokud ale dodržíte hygienické zásady, tak se riziko výrazně snižuje.“

Domů
Sdílet
Diskuse