Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2020 v 12:03
Čas čtení 1:36
Vojtěch Vanda

Lidé obviňují ministerstvo zdravotnictví, že okopírovalo tabulku o koronaviru z USA. Inspirovali jsme se, přiznává (Aktualizováno)

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví se skrze Twitter Chytré karantény pochlubilo novou statistikou, která, dle údajné analýzy jejích dat, obodovala pravděpodobnost nákazy koronavirem u jednotlivých činností. Nápadně se ale podobá starší americké statistice.

Chytrá karanténa, tedy projekt, který má usnadnit boj s nákazou Covid-19, se pochlubila na svém twitterovém účtu novou statistikou. V ní jsou seřazeny činnosti, které může člověk obvykle dělat podle toho, jak velkému riziku nakažení koronavirem se při jejich vykonávání vystavujeme. Statistika se ale nejen graficky, ale i jejím obsahem nápadně podobá té, kterou vytvořila Texaská zdravotnická asociace.

Doporučeno
Nejlepší české facebookové skupiny. Do kterých se přidat? Nejlepší české facebookové skupiny. Do kterých se přidat? 30. srpna 2020 v 11:38

„Chytrá karanténa analyzovala tisíce dat, abychom mohli sestavit přehled činností podle míry rizika nákazou koronavirem,“ tvrdí tweet, který v pondělí dopoledne sdílel oficiální účet české Chytré karantény. K tomu dodává: „Pokud ale dodržíte hygienické zásady, tak se riziko výrazně snižuje.“

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Domů
Sdílet
Diskuse