Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
30. srpna 2020 11:38
Čas čtení 3:41
Daniel Kopejska

Nejlepší české facebookové skupiny. Do kterých se přidat?

REFRESHER
Uložit Uložené

Ať už máš rád zvířátka, fotbal, historii nebo bizár tak pro každého je na FB skupina.

Každý běžný uživatel sociální sítě Facebook je nepochybně součástí spousty skupin. Ať už jsou třídní, školní, sportovní nebo lokálně zaměřené. Ale facebookové skupiny nejsou jen o tom, kdy je sraz na nedělní fotbálek nebo o pomlouvání náhodných studentů na školách.

Napříč této sociální sítě najdeme nespočet zábavných, parodických, strašidelných nebo rovnou úplně šílených a bizarních skupin. Dnes se podíváme na pár z těch, v nichž bys rozhodně neměl chybět jako člen. Pokud se do některých budeš chtít přidat, tak se obrň vůči přijímacím otázkám do těch, které nejsou veřejné. 

1. Mullet Hunting PRO

(111 tisíc členů)

Stránka dle názvu napovídá, že jde primárně o lovení jedinců s jedním z nejlegendárnějších účesů. Vpředu byznys vzadu párty. Jestli tenhle účes více proslavil Jarda Jágr nebo Tiger King, nechám na tobě. Každopádně na našem území se objevují spousty krásných příkladů muleta a tohle je jejich síň slávy. Následně vzniklo spoustu dalších hunting skupin. Mullet Hunting dokonce prodává svůj merch pro opravdové lovce. Odzvonilo keškám a pokemonům, dneska se loví mulety!

Nejlepší Facebookové skupiny. Do kterých se přidat?
Zdroj: facebook.com/groups/1562512797110636
 

2. Nejlepší kryptologové této země usilovně pracuji na dešifrování tvého postu 

(18 700 členů)

Pokud jsi milovník svého rodného jazyka a potrpíš si na správnou gramatiku, stylistiku nebo slovosled, tak na tuhle stránku vlastně radši ani nechoď. Jsou tu všechny možné i nemožné překlepy ze sociálních sítí, inzerce nebo konverzace. Dle názvu odhadneme, že obsah buď nikoho nezajímal a nebo je status tak moc nerozpoznatelný, že vlastně nikdo neví, o co jde. Na podobný způsob najdeme další skupiny jako třeba Chudák čeština.

Nejlepší Facebookové skupiny. Do kterých se přidat?
Zdroj: facebook.com/groups/2227831207249845
 

3. Nomen omen

(3 200 členů)

Česká jména a příjmení neznají hranic. Na téhle stránce končí lidé, kteří se stoprocentně narodili proto, aby dělali svojí práci. Ať už šéfkuchař Vomáčka, gynekolog Pipka, těhotenská poradkyně Fakanová nebo nožíř Tupý. Na této stránce najdeme i zahraniční jména jako Drinkwater nebo anesteziolog Goodnight

Nejlepší Facebookové skupiny. Do kterých se přidat?
Zdroj: facebook.com/groups/528845903817827

 4. Přiznání

Je těžké vybrat jedno konkrétní. Každý si vlastně vybere skupinu, do které zrovna zapadá. Ať je to přiznání prvního stupně školy, přiznání prodavačů, přiznání číšníků, přiznání kluků a holek nebo přiznání sneakerheads. Koncept je jednoduchý, lidé se anonymně přiznávají k různým komickým věcem nebo poukazují na věci, které se někde staly a uniklo to pozornosti. Občas jsou to velmi zajímavé věci, ale člověk by si neměl zkazit třeba ubytování v hotelu, nebo oblíbenou restauraci, proto někdy doporučujeme určitá přiznání přehlížet.

Nejlepší Facebookové skupiny. Do kterých se přidat?
Zdroj: facebook.com/groups/1197610853621973

5. Skupina kde se chováme jakože jsme staří lidé na Facebooku

(11 300 členů)

Naši starší členové rodin občas sdílejí opravdu zvláštní a mnohdy nevinné věci na sociální sítě. Ať jsou to selfies z výletů, vtípky a básničky, obrázky kočiček s přáním k narozeninám nebo vánoční přání. A protože se nesluší dělat se srandu z lidí, pro které svět sociálních sítí letí příliš rychle, tak vznikla skupina, kde členové parodují statusy starších lidí a my to milujeme. Pravidla jsou jednoduchá, nevycházet z role, nesdílet dezinformační weby a samozřejmě je i připomenut fakt, že bychom neměli zapomínat na babičky a dědečky a poslat jim také někdy dopis.

Nejlepší Facebookové skupiny. Do kterých se přidat?
Zdroj: facebook.com/groups/649554078879950

6. Zde není

(10 500 členů)

Lidská vlezlost a nevědomost nezná mezí. Kvůli tomu se občas stane, že někomu dojde trpělivost. Lidé proto vylepují, píší nebo staví cedule, které začínají „zde není“. Může se jednat o varování, či přátelskou radu. Ve skupině se tak sdílejí ty nejvtipnější a nejbizarnější případy a člověk si klepe na čelo, co všechno musí být napsáno, aby lidé chápali. Zde není WC, zde nejsou informace, zde není nic, co se dá prodat, zde není přechod, toto není měď a podobné signály.

Nejlepší Facebookové skupiny. Do kterých se přidat?
Zdroj: facebook.com/groups/1741050276125521

7. Pistáciová fábie/zvláštní bruska, ale budiž

(14 000 členů / 4 400 členů)

Občas ve společnosti vznikne kultovní legenda, oba tyto případy připomínají první skupinu s lovci muletů. Tady je ale lovení mnohem víc konkrétní a bizarní. První skupina ze svého názvu vypovídá vlastně vše, co se o ní dá říct. Lidé zde postují fotky „legendární“ pistáciové Škody Fabie. Proto jakmile uvidíš zaparkovaný tento zelený blesk, tak neváhej fotit a posílat. Druhá skupina je mnohem víc náhodná, jedná se o skupinu lidí, kde se vlastně každý den přidávají různé fotky brusek či kotoučů se slovy „zvláštní ...., ale budiž“. Narazíme tady na nepovedené svářečské práce, vtipná videa či ošklivá zranění.

Nejlepší Facebookové skupiny. Do kterých se přidat?
Zdroj: facebook.com/groups/176543749620108

8. Kde stojí švestky

(46 000 členů)

Asi první opravdu praktická skupina ze všech zmíněných. V Ostravském kraji tato skupina vznikla pro informování, kde zrovna kontroluje policie, kde je měřený úsek nebo kde se stala nehoda. Netrvalo dlouho a během scrollování krom varování před hlídkami se začaly také objevovat narážky na nepovedené či vtipné věci kolem zdejší policie. Zdejší komunita je velmi činná a informace jsou kolikrát velmi konkrétní a nápomocné pro ostatní řidiče.

Nejlepší Facebookové skupiny. Do kterých se přidat?
Zdroj: facebook.com/groups/728850497229626

9. Letenská parta

(30 000 členů)

Na devátém místě by se s klidem mohla umístit jakákoliv jiná podobná skupina zaměřená na dění v určité lokalitě. Ale i lidé mimo Letnou znají Letenskou partu. V této kultovní skupině jde nalézt úplně vše, a o tom všem se tam následně jde pohádat. Natáčení špatných řidičů při parkování, stěžování si na noční hluk, požáry, bezohlední cyklisti, koloběžky nebo nabídky bydlení. Kdo má doma rybu a potřebuje se jí zbavit, protože odjíždí, nahodí na LP „kdo chce rybu za 5 minut sraz na Strossu.“ Do minuty je ryba zarezervovaná. Kdo se stěhuje, tak dá status s nabídkou své staré skříně, pro kterou za 10 minut někdo dojede autem. 

Nejlepší Facebookové skupiny. Do kterých se přidat?
Zdroj: facebook.com/groups/137034543034563

10. Odposlechnuto v Praze

(133 000 členů)

Odposlechnuto v Praze je už jedna ze stálic FB skupin. Založená už v roce 2009 a nejstarší z našeho seznamu. Už přes desetiletí se sem postují různé útržky konverzací či komických situací ze všech možných míst. Hromadná doprava, výtahy, chodníky, silnice, nákupní centra nebo zapadlé hospody. Doporučujeme primárně na delší počtení, některé příběhy jsou delší. Stránka bohužel začala trpět obrovským návalem pozornosti a sledovanosti, ale pořád se na ní dají najít klenoty, které by ani mistr dialogu Quentin Tarantino sám do scénáře nevymyslel.

Nejlepší Facebookové skupiny. Do kterých se přidat?
Zdroj: facebook.com/groups/odposlechnuto.v.praze
Domů
Sdílet
Diskuse